ΤΟΠΙΚΑ

Χώρος φύλαξης για διαχείμαση σκαφών στα Πευκάκια

χώρος-φύλαξης-για-διαχείμαση-σκαφών-σ-781482

Σε ένα φυλασσόμενο χώρο έκτασης εφτά στρεμμάτων στα Πευκάκια θα έχουν τη δυνατότητα σύντομα να διαχειμάζουν επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη και να «εκτελούν» τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του χώρου.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ενημέρωσε ότι το προηγούμενο διάστημα ο Οργανισμός εγκατέστησε πύλη ώστε να υπάρχει φύλαξη, ενώ επισήμανε ότι ο χώρος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, καθώς οι χρήστες του θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και από τις δύο εθνικές οδού.

Η παραχώρηση θα είναι για χρονικό διάστημα τριών χρόνων με μίνιμουμ ετήσιο μίσθωμα ύψους 20.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα στο λιμάνι του Βόλου δεν υπήρχε πουθενά ένας οργανωμένος χώρος για τη διαχείμαση και τις εργασίες επισκευής των σκαφών.

Ο ΟΛΒ παραχωρούσε θέσεις στους ιδιοκτήτες σκαφών έναντι ανταλλάγματος στο χερσαίο τμήμα του στον τρίτο προβλήτα, στο ύψος της Μπουρμπουλήθρας.

«Η παραχώρηση γίνεται για να διευκολύνουμε τους χρήστες που σχετίζονται με το τουριστικό κομμάτι του λιμανιού, εκείνου που σχετίζεται με τα σκάφη, ώστε οι ιδιοκτήτες σκαφών να μπορούν να κάνουν εκεί τις επιθεωρήσεις τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός θα προχωρήσει και σε εγκατάσταση περίφραξης στον επίμαχο χώρο από κοινού με τον εκμεταλλευτή του.

Η πρόκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να εκδοθεί σύντομα μετά την απόφασή έγκρισης της διακήρυξης της πρόσκλησης εκδήλωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί με σκοπό την εγκατάσταση επιχείρησης παροχής υπηρεσιών φύλαξης ανελκυσμένων σκαφών αναψυχής.

Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για παραχώρηση χρήσης χώρων για ανάλογους σκοπούς και έτσι ο ΟΛΒ προχώρησε στην εγκατάσταση της πύλης.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών του Οργανισμού.

Εξάλλου, εκτός των έργων και παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ή συνεχίζονται, ο ΟΛΒ έχει δρομολογήσει μέχρι τέλος του 2018 να έχουν ολοκληρωθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση δαπέδων στον χώρο έμπροσθεν των αποθηκών στον προβλήτα Νο 3 του εμπορικού λιμένα, η προμήθεια και εγκατάσταση ελαστικών προσκρουστήρων στον προβλήτα Νο 2 και μεταξύ άλλων η αποκατάσταση σιδηροτροχιών κίνησης ηλεκτροκίνητων γερανών. Παράλληλα, ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την Εφαρμογή κώδικα ISPS και στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου