ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο διακινητής αλλοδαπών από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

στη-φυλακή-ο-διακινητής-αλλοδαπών-από-811173

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή ο 24χρονος Σομαλός ο οποίος κατελήφθη την Τετάρτη το πρωί να συνοδεύει δύο συμπατριώτες του στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με σκοπό να τους διευκολύνει να ταξιδέψουν παράνομα για Βρυξέλλες.

Ο 24χρονος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Βόλου και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόφαση φυλάκισής του. Η διευκόλυνση στην παράνομη έξοδο αλλοδαπών, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα είναι κακουργηματική πράξη και επισύρει ποινή φυλάκισης έως και δέκα έτη.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. «Δεν γνώριζα ότι τα χαρτιά τους ήταν ψεύτικα», φέρεται να κατέθεσε απολογούμενος, και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν μαζί τους γιατί ήταν συμπατριώτες και είχε και ο ίδιος σκοπό να ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες.

Εντούτοις, από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή του 24χρονη και κατασχέθηκαν φωτογραφίες που ήταν ίδιες με αυτές που έφεραν στα πλαστά έγγραφά τους οι άλλοι δύο Σομαλοί ηλικίας 23 και 19 ετών.

Στο μεταξύ, στην ανακρίτρια Βόλου απολογήθηκαν και οι δύο Σομαλοί, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι Σομαλοί φέρονται να κατάθεσαν απολογούμενοι ότι δεν γνώριζαν για τη μη γνησιότητα των εγγράφων τους, ενώ για τον διακινητή έπεσαν σε αντιφάσεις, λέγοντας αρχικώς ότι δεν τον γνώριζαν και στη συνέχεια ότι ήταν μαζί.

Επισημαίνεται ότι ο 24χρονος έλαβε συνολικό ποσό ύψους 2.535 ευρώ, παρέχοντας μη γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα στους συμπατριώτες του, τους οποίους είχε καταφέρει να πείσει ότι θα τους διευκόλυνε να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε με την άμεση παρέμβαση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, οι οποίοι διαπίστωσαν τη μη γνησιότητα των εγγράφων σε έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο και ξετύλιξαν ακολούθως τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου