ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αλβανία ξερίζωσαν τα όργανα της 15χρονης κόρης Βολιώτη

στην-αλβανία-ξερίζωσαν-τα-όργανα-της-15χ-811204

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την Κωνσταντίνα Αναγνώστη, την 15χρονη κόρη του Γιώργου Αναγνώστη, κατοίκου Βόλου, που πέθανε κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα από την Αλβανία, σε ταξί μετά από επέμβαση για ανεπιθύμητη κύηση.

Για την υπόθεση την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις. Ο ταξιτζής που μετέφερε την ανήλικη στην Ελλάδα κρίθηκε την περασμένη Τετάρτη προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της μήνυσης για θανατηφόρα έκθεση, που κατέθεσε ο πατέρας του κοριτσιού, η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως κατά του οδηγού του ταξί.

Σύμφωνα με νέες μαρτυρίες που επιβεβαιώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας της 15χρονης, από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ζήτησε στην Ελλάδα, προκύπτει ότι «στην Αλβανία ξεριζώθηκαν ζωτικά όργανα του κοριτσιού και τα άφησαν να τα φάνε τα άγρια ζώα».

«Ήταν 4 μηνών έγκυος , η μητέρα της συναντήθηκε η ίδια με τη γυναικολόγο στους Αγίους Σαράντα. Αυτά που λέω αποδεικνύονται με ντοκουμέντα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Ντούε Πιέτρα, πρόεδρος του Αλβανικού Συλλόγου Δικηγόρων κατά της Διαφθοράς.

Ο ίδιος ανέφερε πως αφού η 15χρονη έκανε έκτρωση, στη συνέχεια έσβησε στο ταξί που τη μετέφερε από την Αλβανία στην Ελλάδα, από υπερβολική δόση λιδοκαΐνης.

Αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που σοκάρουν, ο κ. Πιέτρα ανέφερε πως τα όργανα της 15χρονης ξεριζώθηκαν και φαγώθηκαν από άγρια ζώα.

«Στείλαμε ιδιωτικό ντετέκτιβ στους Αγίους Σαράντα. Ξερίζωσαν τα όργανά της και τα έβαλαν σε μια μαύρη σακούλα, τα έβγαλαν έξω από το νοσοκομείο και τα φάγανε τα άγρια ζώα», ανέφερε ο ίδιος.

Από την άλλη, η αδερφή της άτυχης κοπέλας ανέφερε πως δεν υπήρχε καμία εγκυμοσύνη και πως θα κινηθούν νομικά.

«Δεν υπήρχε εγκυμοσύνη. Η αδερφή μου για τρεις μήνες ήταν σε μένα. Θα κινηθούμε νομικά, γιατί για εμάς δεν βασίζονται κάπου αυτά που λέει. Τα όργανα του παιδιού είναι στα Τίρανα» επιμένει η αδερφή της.

Τι λέει ο πατέρας

Ο απαρηγόρητος πατέρας ισχυρίζεται ότι η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων συνέβη για να συγκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της ανήλικης, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια γυναικολογικής επέμβασης σε συνδυασμό με υψηλή δόση νάρκωσης.

Προς επίρρωση επικαλείται την ιατροδικαστική εξέταση του καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρου Βουγιουκλάκη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, από το άψυχο σώμα της 16χρονης έλειπαν η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία, ο λάρυγγας, η μήτρα, ο τράχηλος και ο εγκέφαλος, ενώ στο αίμα και τα ούρα της βρέθηκαν υψηλά ποσοστά λιδοκαΐνης, ουσία που χρησιμοποιείται για αναισθησία.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας αισθάνεται δικαιωμένος με τη φυλάκιση του ταξιτζή, επισημαίνει όμως ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο της λόγο, και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις με την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για κάθε εμπλεκόμενο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν στις 15 Νοεμβρίου 2014. Η 15χρονη «έσβησε» σε ταξί ενώ επέστρεφε στην Ελλάδα. Στις 16 Νοεμβρίου Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Αλβανία βεβαίωνε ως παθολογικά τα ακριβή αίτια θανάτου της ανήλικης, αναφέροντας εγκεφαλική αιμορραγία.

Εντούτοις, ο πατέρας του κοριτσιού δεν μπορούσε να πιστέψει τίποτα από όλα αυτά. Η 15χρονη υποτίθεται ότι είχε ταξιδέψει στην Αλβανία για να αλλάξει τα λαστιχάκια στα δόντια της. Τι της συνέβη ξαφνικά;

Στις 17 Νοεμβρίου ο πατέρας του κοριτσιού διέκοψε την κηδεία και ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα άρχισαν να ξεδιπλώνουν μία προς μία τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου