ΤΟΠΙΚΑ

Εκανε χρυσές δουλειές στην πλάτη αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

εκανε-χρυσές-δουλειές-στην-πλάτη-αλλο-811981

Επεισε δύο συμπατριώτες του ότι θα τους διευκόλυνε να προμηθευτούν ταξιδιωτικά έγγραφα και ότι θα κατάφερναν να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου για Βρυξέλλες, και έλαβε έτσι 2.535 ευρώ, πλην όμως τα έγγραφα που έδωσε ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα στο αεροδρόμιο να ακολουθήσουν συλλήψεις.

Κακουργηματική δίωξη άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου σε 24χρονο Σομαλό, ο οποίος φέρεται να κατελήφθη προχθές να συνοδεύει δύο υπηκόους Σομαλίας ηλικίας 23 και 19 ετών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος έλαβε τα ποσά των 2.000 και των 535 ευρώ από τους συμπατριώτες τους για να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ήταν εκείνος που ενεργώντας με στόχο την κερδοσκοπία φέρεται να τους έπεισε στην Αθήνα ότι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν για Βρυξέλλες μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Οι τρεις Σομαλοί έφτασαν στον Βόλο την Τρίτη, διέμειναν σε ξενοδοχείο της πόλης και την Τετάρτη μετέβησαν στο αεροδρόμιο.

Εντούτοις, στον έλεγχο διαβατηρίων αποδείχτηκε ότι τα έγγραφα που είχαν στα χέρια τους ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, και από «εισιτήρια» για μία νέα ζωή μετατράπηκαν σε αποδείξεις για τον σχηματισμό κατηγοριών που τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς. Συνέλαβαν όμως και τον 24χρονο συνοδό συμπατριώτη τους, αν και από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχε εξασφαλίσει για τον εαυτό του από την Ουγγαρία γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος κατάσχεσαν τα χρήματα και οδήγησαν στο Τμήμα και τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίες χθες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του 24χρονου Σομαλού ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο φερόμενος ως συνοδός των αλλοδαπών αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι ενεργώντας με σκοπό την κερδοσκοπία προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από τη χώρα άλλων, κατηγορία για την οποία ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει κάθειρξη μέχρι και 10 ετών.

Εντούτοις, ο ίδιος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στη διευκόλυνση για παράνομη έξοδο των συμπατριωτών του.

Οι άλλοι δύο Σομαλοί διώκονται για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος. Κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατηγορία η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Σομαλοί βρίσκονταν στη χώρα εδώ και αρκετούς μήνες. Φέρονται να μη γνώριζαν για την παράνομη προμήθεια των εγγράφων.

Και οι τρεις Σομαλοί παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στην ανακρίτρια Βόλου ώστε να υπάρχει ενιαία κρίση για την υπόθεση, και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στις 11 το πρωί.

Δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέλαβαν οι Αποστολία Κρεμαλή, Ελένη Κωτούλα και Ηρακλής Μουράβας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου