ΤΟΠΙΚΑ

Επιβολή περιορισμού 2 ετών σε ανήλικο για κλοπές

επιβολή-περιορισμού-2-ετών-σε-ανήλικο-γ-811992

Περιορισμό δύο ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων στην Κόρινθο επέβαλε χθες το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε 17χρονο τρόφιμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για παραβιάσεις των όρων διαμονής στο Ίδρυμα.

Ο 17χρονος δικάστηκε χθες στο Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου για δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που συνέβησαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2016, και για τουλάχιστον έξι παραβιάσεις των όρων διαμονής.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου εκδόθηκε απόφαση για τον περιορισμό του σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Κόρινθο.

Εξάλλου, ενώ χθες ο ανήλικος δικαζόταν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, εντούτοις μόλις προχθές προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για υποθέσεις κλοπών μαζί με τον 30χρονο αδερφό του, ο οποίος συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, δύο Βολιώτες, αδέλφια, κρύβονταν πίσω από τις τρεις κλοπές που συνέβησαν την Τρίτη και την Πέμπτη στον Βόλο και τη Νέα Αγχίαλο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Βόλου έχοντας στα χέρια της οπτικοακουστικό υλικό προχώρησε προχθές στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Προέκυψε ότι πίσω από τις κλοπές κρύβονταν ο 17χρονος τρόφιμος και ο αδερφός του, ένας 30χρονος Βολιώτης.

Όπως προέκυψε, ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα στις 2 Ιουνίου. Την Τρίτη το βράδυ αφαίρεσε δίκυκλο από 29χρονο Βολιώτη και στη συνέχεια διέρρηξε οβελιστήριο στον Βόλο, από το οποίο πήρε το ποσό των 10 ευρώ.

Ο ανήλικος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Την Πέμπτη μαζί με τον αδερφό του διέρρηξαν οβελιστήριο στη Νέα Αγχίαλο, από την ταμειακή μηχανή του οποίου αφαίρεσαν το ποσό των 51 ευρώ.

Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο οποίος κατηγορήθηκε για από κοινού κλοπή στο καφέ στη Νέα Αγχίαλο, οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ότι επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο με τον αδερφό του για βόλτα. Υποστήριξε ότι στη Νέα Αγχίαλο έκανε μπάνιο στη θάλασσα και στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι ο αδερφός του διέρρηξε ένα καφέ. «Πήγα και εγώ τότε στο μαγαζί. Πήραμε δύο παγωτά και φύγαμε», είπε στη συνέχεια απολογούμενος.

Ο δράστης είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με υποθέσεις κλοπών και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για πάνω από ένα έτος. Εντούτοις, το δικαστήριο έδειξε επιείκεια και αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τη δυνατότητα η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με την πρόεδρο να τον προτρέπει να μη δώσει ξανά άλλη αφορμή.

Περιορισμός έξι μηνών σε 18χρονο

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου αποφάσισε χθες τον περιορισμό έξι μηνών σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων και για έναν ακόμη νέο ηλικίας 18 ετών, πρώην τρόφιμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, που βαρυνόταν επίσης με την κατηγορία διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και δεν ήταν παρών στο δικαστήριο. Αντίθετα, για 19χρονο Βολιώτη, επίσης πρώην τρόφιμο, που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση, και του επιβλήθηκε επίσης εξάμηνος περιορισμός. Το δικαστήριο αναγνώρισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου