ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαία η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

αναγκαία-η-παράταση-στην-υποβολή-των-φ-812619

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στο τέλος του μήνα ζητούν λογιστές – φοροτεχνικοί. Ενώ ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα, η διαδικασία συνεχίζει κινείται με ρυθμούς χελώνας, ενώ και το Taxisnet παρουσιάζει πολλά προβλήματα στη χρήση του.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, Νικόλαος Πουμάνας, είπε ότι στην εφορία Βόλου έχουν υποβληθεί 42.000 φορολογικές δηλώσεις από σύνολο 74.000, έχει δηλαδή ανταποκριθεί το 57% των φορολογουμένων.

Αντίστοιχα, στη Νέα Ιωνία έχουν υποβληθεί 23.000 φορολογικές δηλώσεις από σύνολο 45.000, έχει δηλαδή ανταποκριθεί το 53% των φορολογουμένων.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος των φορολογούμενων που υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος αφορούσε σε μισθωτούς και συνταξιούχους που θέλουν να αιτηθούν το Α21 και να λάβουν τη δόση για το επίδομα τέκνων.

Οι επαγγελματίες λόγω των προβλημάτων του taxis πηγαίνουν κάθε μέρα πίσω, ενώ πλέον απομένουν μόλις δέκα μέρες για την εκπνοή της προθεσμίας. Στο χρονικό διάστημα που απομένει είναι αδύνατο να υποβληθούν πανελληνίως 3 εκατ. δηλώσεις», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβληθεί 3,25 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν συνολικά. Ετσι μένουν να υποβληθούν σχεδόν 3 εκατ. δηλώσεις, και ο χρόνος που απομένει για τη λήξη της προθεσμίας είναι λιγότερες από δυο εβδομάδες.

Επιπλέον έχουν υποβληθεί 1.533.441 Ε2 και 548.335 Ε3.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου