ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη 33χρονου στον Βόλο που έκρυβε «μαγικά» μανιτάρια

σύλληψη-33χρονου-στον-βόλο-που-έκρυβε-μ-813339

Αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια συνολικού βάρους 1,64 γραμμαρίων έκρυβε σε νάιλον συσκευασία ένας 33χρονος Πολωνός, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε τυχαίο έλεγχο στο κέντρο του Βόλου οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του Πολωνού μία ποσότητα χασίς βάρους 75 γραμμαρίων, καθώς επίσης και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε μανιτάρια ψιλοκυβίνης, τα γνωστά και ως «μαγικά» μανιτάρια.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών και πέρασαν χειροπέδες στον 33χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορούμενος πάντως, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε τις ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση και ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από άγνωστο άτομο ενόψει διακοπών.

Ο 33χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στην ανακρίτρια Βόλου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακρίτριας.

Τόσο το χασίς όσο και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Χημείο του Κράτους για ανάλυση της σύνθεσής τους.

Επισημαίνεται ότι η κατοχή παραισθησιογόνων μανιταριών απαγορεύεται, καθώς αυτά έχουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα «μαγικά» μανιτάρια καλλιεργούνται για ειδική χρήση καθώς περιέχουν ψυχοδραστικά αλκαλοειδή ινδόλης και ανήκουν στην κατηγορία: ψυχοδηλωτικά/ενθεογόνα.

Η κατάσχεση παραισθησιογόνων μανιταριών στον Βόλο είναι σπάνια, καθώς φαίνεται ότι η χρήση είναι περιορισμένη.
Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης επιφέρουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην αντίληψη, στις ακουστικές, οπτικές και απτικές αισθήσεις.
Εκτός από τις αλλαγές στις αισθήσεις, σε πολλά άτομα επέρχονται και πνευματικές αλλαγές.
Η νομοθεσία αναφέρει ρητά τα παραισθησιογόνα μανιτάρια ως μια ελεγχόμενη ουσία και απαγορεύει την πώληση ή κατοχή τους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου