ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εικόνες εγκατάλειψης» στον Πλάτανο

εικόνες-εγκατάλειψης-στον-πλάτανο-814774

«Ο Πλάτανος είναι μία Τοπική Κοινότητα που κάποτε είχε έσοδα, όμως μετά τις δύο διοικητικές μεταρρυθμίσεις γνωστές ως «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» εξελίχθηκε σε έρμαιο της εκάστοτε δημοτικής αρχής».

Την επισήμανση αυτή κάνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αθανάσιος Χριστοδούλου, καταγγέλλοντας ότι σήμερα στην Τοπική Κοινότητα υπάρχουν εικόνες εγκατάλειψης.

«Είμαστε έρμαια, σαν Πλατανιώτες, της διάθεσης του εκάστοτε δημάρχου για να μπορέσουμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία ή να συμμορφώσουμε το παραλιακό μέτωπο, όπου στην κυριολεξία, αυτή τη στιγμή, έχουν σηκωθεί τα τσιμέντα, η άσφαλτος έχει καταστραφεί, ενώ δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός, εν έτει 2018!

Επιπροσθέτως, για να δώσουμε ένα παράδειγμα της απαξίωσης, συμπεριλαμβάνουμε κάθε χρόνο στο Τεχνικό Δελτίο Έργων, την αποκατάσταση βατότητας στη διάβαση του «Αϊ-Γιαννάκη» στο Πλατανόρεμα. Αυτή η υπόθεση εκκρεμεί για περισσότερο από μία δεκαετία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε!», αναφέρει.

Περιγράφοντας την επικρατούσα κατάσταση στον Πλάτανο, λέει ότι «για εκατόν πενήντα περίπου μέτρα αγωγού ελάχιστου κόστους δεν μεταφέρεται νερό στο γήπεδο ώστε να αποσυμφορηθεί η πομόνα του γηπέδου που προμηθεύει με πόσιμο νερό το χωριό», ενώ επισημαίνει ότι «οι κάτοικοι της περιοχής λαμβάνουν μερικούς τόνους χαλίκι κάθε χρόνο από την ΑΓΕΤ και το στρώνουν σε αγροτικούς δρόμους, ώστε να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους».

Ο ίδιος αναφέρεται και στο πιλοτικό πρόγραμμα καθαριότητας που υλοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής και το οποίο όπως λέει, έχει «αποκαρδιωτικά αποτελέσματα». «Το κάθε σπίτι προμηθεύτηκε από ένα κάδο απορριμμάτων και έναν ανακύκλωσης, προκειμένου να βγάζει τα σκουπίδια του και να αποφεύγονται εικόνες σκουπιδιών με σακούλες έξω από τον κάδο και …κρεμασμένες στις σήτες. Δυστυχώς, η εικόνα αυτή τη στιγμή, είναι ακριβώς αυτή που -υποτίθεται- θα διόρθωνε το πρόγραμμα» αναφέρει.

Για τους μεγάλους κάδους που δόθηκαν στα καταστήματα με την προϋπόθεση να τους διατηρούν σε ιδιόκτητο χώρο, προσθέτει ότι: «Δυστυχώς, οι κάδοι …περιφέρονται μέσα στην πλατεία του χωριού -δίπλα στην παιδική χαρά- και προσφάτως βγήκαν και στους …δρόμους. Η εικόνα αποκαρδιωτική, τουλάχιστον».

«Σήμερα, στο χωριό μας δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού. Ευελπιστώ να προχωρήσει το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης», να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων και να αποτελέσει και επίσημα νόμο του Κράτους ώστε να μπει τέλος στην αρχή ενός ανδρός», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου