ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαίνια -γιορτή για τη νέα στέγη του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Πηλίου

εγκαίνια-γιορτή-για-τη-νέα-στέγη-του-ασ-42631

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στη 1.30 το μεσημέρι και τα εγκαίνια για τη νέα στέγη του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του Ειρηνοδικείου Μηλεών, παρόντος του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Επρόκειτο κυριολεκτικά για μία γιορτή, καθώς η μεταφορά των αστυνομικών στη νέα στέγη έγινε από ένα κτίριο όπου οποίο υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ιωάννης Τόλιας επισήμανε ότι η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος σε καλύτερες συνθήκες, συνεπάγεται και καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη, και μάλιστα εγγυήθηκε γι’ αυτό.
Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου, όπως επισήμανε από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, έγινε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης – αναδιάταξης υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Για το ιστορικό της μεταστέγασης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Βαγγέλης Νασιόπουλος, που επισήμανε τους αγώνες που έκανε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τις απαραίτητες αλλαγές στο Ειρηνοδικείο Μηλεών, που σήμερα επιτρέπουν τη λειτουργία μίας σύγχρονης κτιριακής υποδομής – εγκατάστασης.

«Η αίσια κατάληξη της μεταστέγασης δεν ήταν κάτι εύκολο και απλό», τόνισε, και επισήμανε ότι για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών απαιτείται να επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Αργαλαστής. Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τέλος όσους συνέβαλαν, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Απαντώντας στο αίτημα επαναλειτουργίας Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είπε ότι θα κινηθεί διαδικασία τοποθέτησης τοπικού αστυνόμου στην Αργαλαστή, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός του Αστυνομικού Σταθμού συνιστά σήμερα ξεπερασμένη μέθοδο αστυνόμευσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου