ΤΟΠΙΚΑ

Τραγικό τέλος για 73χρονο στο κτήμα του στην Ζαγορά

τραγικό-τέλος-για-73χρονο-στο-κτήμα-του-45646

Επεσε σε ρεματιά από βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Τραγικό τέλος είχαν οι εργασίες στο κτήμα για έναν 73χρονο Βολιώτη. Πρόκειται για τον Αλκιβιάδη Κρητικό, κάτοικο εν ζωή Ζαγοράς, συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο.

Χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι σε κτήμα στη θέση Βράχος-Κατούν, και ενώ προσπαθούσε να διορθώσει το λάστιχο ποτίσματος, ο άτυχος άνδρας έπεσε σε ρεματιά από ύψος δύο μέτρων και χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε βράχο.

Ο εργάτης που ήταν μαζί του άρχισε να καλεί σε βοήθεια σοκαρισμένος. Στο τόπο του δυστυχήματος ήχησαν σειρήνες ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Μάταιες όμως απέβησαν οι προσπάθειες του πληρώματος να σωθεί ο αγρότης.

Το πλήρωμα διαπίστωσε ότι ο ηλικιωμένος ήταν ήδη νεκρός όταν κατέφθασε στον βραχώδη τόπο του δυστυχήματος, 100 μέτρα από το κτήμα του συνταξιούχου, τον τόπο που εκείνος αγαπούσε και χαιρόταν να περιποιείται στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο άτυχος άνδρας καλλιεργούσε μήλα. Είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια και του άρεσε να ασχολείται με γεωργικές εργασίες. Φρόντιζε τακτικά το κτήμα του και έτσι μετέβαινε συχνά εκεί.

Η σορός του μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει απορρίψει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ερευνά όμως όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, με πιο πιθανό αυτό του θανάσιμου τραυματισμού από πτώση.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σήμερα αναμένεται να ρίξει φως στο εάν η θανάσιμη πτώση συνέβη λόγω κάποιου παθολογικού προβλήματος ή όχι. Από τις πρώτες πληροφορίες πάντως, ο 73χρονος φέρεται να ήταν καλά στην υγεία του και να μην αισθάνθηκε κάποια ξαφνική αδιαθεσία.

Η απώλεια του άτυχου άνδρα σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη τη Ζαγορά, όπου ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός. Ο 73χρονος ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο κόρες. Η οικογένειά του έχει τυλιχτεί σε βαρύ πένθος. Έχασε τον άνθρωπό της από τη μία στιγμή στην άλλη, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου στις 4.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου