ΤΟΠΙΚΑ

Παραδειγματικές ποινές για υποθέσεις φοροδιαφυγής

παραδειγματικές-ποινές-για-υποθέσει-47619

Φυλάκιση δύο ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 58χρονο Βολιώτη διαχειριστή εταιρείας ΕΠΕ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος για τη διαχειριστική περίοδο του 2007. Σε έλεγχο το 2006, η εφορία διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε καταβάλει φόρο εισοδήματος ύψους 128.000 ευρώ.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του καταδικασθέντος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο 58χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το επίμαχο διάστημα και ότι του είχαν γίνει κατασχέσεις και δεσμεύσεις χρημάτων από την εφορία.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για διαχειρίστρια ετερόρρυθμης εταιρείας στον Βόλο, για ανακριβή απόδοση ΦΠΑ.

Η κατηγορουμένη, η οποία ούτε ήταν παρούσα στο δικαστήριο ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, κρίθηκε ένοχη για μη απόδοση ΦΠΑ στην εφορία Βόλου ύψους 129.000 ευρώ για το έτος 2008.

Το δικαστήριο επέβαλε ερήμην στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Καταδίκη για παράνομη υλοτομία και εκχέρσωση

Στο μεταξύ, συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο για υπόθεση παράνομης υλοτομίας και εκχέρσωσης δασικής έκτασης. Ο κατηγορούμενος εκχέρσωσε καστανιές και πλατάνια σε δάσος έκτασης 1.100 τετραγωνικών μέτρων. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο 55χρονος είχε νοικιάσει την επίμαχη έκταση, πλην όμως όταν πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος δεν είχε προλάβει να εκδώσει την άδεια για την υλοτομία ενώ είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση στην αρμόδια αρχή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου