ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκιση 15 μηνών σε επιχειρηματία για απάτη

ποινή-φυλάκιση-15-μηνών-σε-επιχειρηματί-113849

Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε επιχειρηματία ο οποίος κατηγορούνταν για απάτη.

Η υπόθεση συνέβη το φθινόπωρο του 2013, οπότε ο επιχειρηματίας έδωσε φωτοτυπία επιταγής σε έμπορο για την προμήθεια προϊόντων συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.

Χθες, η υπόθεση συζητήθηκε στο ακροατήριο. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι έχει την πρόθεση να πληρώσει τον έμπορο, αλλά δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος καθώς εκτιμήθηκε ότι προσπόρισε όφελος παρουσιάζοντας τη φωτοτυπία της επιταγής ως αληθινή, ενώ αυτό ήταν εν γνώσει του ότι ήταν ψευδές.

Εξάλλου, χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή σε ημεδαπό που κατηγορούνταν για κλοπή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο καταδικασθείς αφαίρεσε από βαλίτσα που φυλασσόταν σε μέρος καταστήματος όπου δεν υπήρχε πρόσβαση σε πελάτες, τα εργαλεία που φυλούσε εκεί ο επιχειρηματίας.

Σε γνώση του δικαστηρίου υπήρχαν τα αποτελέσματα από τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν ληφθεί, τα οποία συμφωνούσαν με αυτά του καταδικασθέντος.

Ο ίδιος πάντως, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην κλοπή, και υποστήριξε ότι τα αποτυπώματά του υπήρχαν εκεί καθώς είχε επισκεφτεί το μαγαζί και ο επιχειρηματίας τού είχε δείξει τα εκθέματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου