ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης σε 52χρονο για οδήγηση χωρίς άδεια

ποινή-φυλάκισης-σε-52χρονο-για-οδήγηση-χ-119838

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 52χρονο δικυκλιστή, που συνελήφθη το Σάββατο τα ξημερώματα έξω από μπαρ στη Νέα Ιωνία από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 52χρονος δεν οδηγούσε την ώρα που συνέβη το τροχαίο, και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για την παράβαση της οδήγησης χωρίς δίπλωμα.

Μάρτυρας βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι είχε πάρει τα κλειδιά από τον δικυκλιστή την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να βάλει μπρος στο μηχανάκι του και να αποχωρήσει, καθώς δεν ήταν καλά λόγω μέθης.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε ότι οι ζημιές που προκάλεσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. έξω από το μπαρ στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα, ήταν επειδή έφυγε το σχαράκι, με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με το μηχανάκι του στο αυτοκίνητο και να προκαλέσει ζημιά στο φτερό.

Ο 52χρονος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο, για το γεγονός ότι στον έλεγχο της Τροχαίας αποδείχτηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Υποστήριξε ότι ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και γι’ αυτό δεν ήταν καλά, ενώ επισήμανε ότι είναι άνεργος και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Λόγω αμφιβολιών το δικαστήριο απάλλαξε τον δικυκλιστή από την κατηγορία της μέθης και τον καταδίκασε μόνο για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες και ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος επίσης για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και πρόκληση τροχαίου, και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί αύριο Τετάρτη.

Ο 44χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Νέα Ιωνία, καθώς μετά το τροχαίο, έγινε αλκοτέστ το οποίο έδειξε ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,57 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου