ΤΟΠΙΚΑ

Επίδοξος κλέφτης έκλαιγε στο δικαστήριο για συγχώρεση

επίδοξος-κλέφτης-έκλαιγε-στο-δικαστή-120380

«Ζητώ συγγνώμη. Δεν θα το επιτρέψω ποτέ ξανά στον εαυτό μου. Δεν θα το ξανακάνω…». Κλαίγοντας παρακαλούσε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 50χρονος Βολιώτης να του δώσει μία ευκαιρία και να μην τον καταδικάσει για απόπειρα κλοπής.

Ο 50χρονος κατελήφθη προχθές τα ξημερώματα έξω από πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Βόλο να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ένα αυτοκίνητο.

Πριν από λίγο ίχε διαρρήξει το πρακτορείο, όμως δεν είχε προλάβει να κλέψει αντικείμενα, καθώς έγινε αντιληπτός και άμεσα ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο αδερφός του εξεταζόμενος ως μάρτυρας, ότι ο 50χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έπεισε το Αυτόφωρο.

Το δικαστήριο προέτρεψε τον κατηγορούμενο να μη συγκινείται, ζητώντας του να θυμηθεί αν στο παρελθόν έχει κλέψει περισσότερες από τριάντα φορές ή όχι.

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τον 50χρονο με ποινή φυλάκισης τριών μηνών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Του έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσει την ποινή με μηνιαίες δόσεις εντός του διαστήματος των επόμενων δύο ετών, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η πληρωμή έστω μίας δόσης, τότε θα πάει στη φυλακή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου