ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος η σιδηροδρομική και οδική σύνδεση του Λιμανιού

επί-τάπητος-η-σιδηροδρομική-και-οδική-203604

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση μεταξύ των αρμοδίων φορέων για τη οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το διεθνές οδικό, τον Αερολιμένα Ν. Αγχιάλου και το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου προτάσεις ενόψει της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΟΣΕ και του ΟΛΒ.

Ο κ. Σταυριδόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιφερειακό συνέδριο για τη Θεσσαλία στη Λάρισα τον περασμένο Οκτώβρη, για την ανάπτυξη συνολικά των μεταφορών και την τουριστική τόνωση της περιοχής.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ετοιμάζει την πρότασή του την οποία πρόκειται να διαμορφώσει συνολικά την ερχόμενη εβδομάδα, και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο μεταξύ, ο ΟΛΒ επεξεργάζεται τον 5ετή στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμένα και το επιχειρησιακό του σχέδιο. Ο κ. Σταυριδόπουλος ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο εδώ και ένα μήνα, μετά την εντολή που έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Λιμένων, να συνταχθούν στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια ανάπτυξης με βάθος πενταετίας, από όλους του οργανισμούς λιμένων. Στη μελέτη που πρόκειται να συνταχθεί, θα αναφέρονται όλα τα έργα ανάπτυξης του λιμένα και των τουριστικών του υποδομών.

Τέλος, ο ΟΛΒ, έχει προτείνει να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η αναβάθμιση των φορτοεκφορτωτικών μέσων του λιμένα, και συγκεκριμένα έχει προτείνει την προμήθεια ενός γερανού δυναμικότητας 100 τόνων, την προμήθεια ενός περονοφόρου οχήματος για τη μεταφορά των κενών εμπορευματοκιβωτίων, και την προμήθεια ενός ειδικού οχήματος στοιβάγματος εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλη χρήσης χώρων στην παραλία

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε προχθές στη Διαύγεια η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τα τέλη χρήσης χώρων στην παραλία, για την εναπόθεση τραπεζοκαθισμάτων για το 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση, στην κεντρική παραλία Βόλου τα τέλη θα είναι 33,39 €/τ.μ., ενώ στο αλσύλλιο μεταξύ των οδών Δημητριάδος-Φιλελλήνων-Ι. Καρτάλη & παραλίας:
31,00/τ.μ., στην περιοχή Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου: 23,33 €/τ.μ., στην Αγριά Βόλου: 11,16 €/ τ.μ. και στην Αμαλιάπολη Αλμυρού: 9,00 €/τ.μ. Η απόφαση διατηρεί τη μείωση 10% που εφαρμόστηκε το 2016
Παράλληλα, ο ΟΛΒ δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες για καταβολή των τελών, είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% εάν το ποσό υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ, είτε σε τρεις ισόποσες δόσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου