ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αρχηγός βράβευσε τους δύο πυροσβέστες για την πράξη ηρωισμού

ο-αρχηγός-βράβευσε-τους-δύο-πυροσβέστ-211227

Υπερήφανη έκαναν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αλλά και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος οι δύο πυροσβέστες Νεκτάριος Κιμανετζής και Στέργιος Παπαζήσης, που την Παρασκευή παρά τα πελώρια κύματα στην παραλία του Βόλου έπεσαν στη θάλασσα και έσωσαν 62χρονο άνδρα από βέβαιο πνιγμό.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγος, Βασίλης Καπέλιος, επισκέφτηκε χθες την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και επιβράβευσε την πράξη ηρωισμού.

«Ενημερώθηκα από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπο Πόζογλου, ότι έγινε μία σπουδαία πράξη από δύο συναδέλφους μας κατά τη στιγμή που πολίτης είχε πέσει στη θάλασσα στο λιμάνι και κινδύνευε. Οι δύο πυροσβέστες έδειξαν αυτοθυσία και έβγαλαν τον άνθρωπο από τη θάλασσα εν ζωή. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και απένειμε βραβεία στους δύο πυροσβέστες.

Ο κ. Καπέλιος ανακοίνωσε ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος θα κάνει έρευνα και θα εξετάσει το επόμενο διάστημα με ποιο τρόπο θα ανταμείψει τους δύο πυροσβέστες για την ηρωική τους πράξη.

Ο Αντιστράτηγος βραβεύει τον Νεκτάριο Κιμανετζή

Δήλωσε ακολούθως πολύ ικανοποιημένος με τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. «Η αποτελεσματικότητά της είναι διαχρονικά αποδεδειγμένη. Νομίζω θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και ένταση, ώστε να διασφαλίζουμε τη ζωή και την περιουσία του λαού της Μαγνησίας» τόνισε.

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Χαράλαμπος Πόζογλου. «Θέλω να συγχαρώ τους δύο πυροσβέστες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε αυτή τη στιγμή ο πολίτης να βρίσκεται στη ζωή» είπε και ευχήθηκε η πορεία της υγείας του 62χρονου να είναι καλή, καθώς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο πυροσβέστες έπεσαν στη θάλασσα χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς ο 62χρονος κινδύνευε. «Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, καθώς επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Με το συνάδελφό μου Στέργιο Παπαζήση και τους υπόλοιπους συναδέλφους τραβήξαμε τον άνθρωπο από τη θάλασσα. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε» είπε ο κ. Κιμανετζής

Ο κ. Καπέλιος απονέμει βραβείο στον Στέργιο Παπαζήση

Οι πράξεις αυτοθυσίας είναι υποχρέωση για τους πυροσβέστες. «Είναι καθήκον μας να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπαζήσης, τονίζοντας ότι η διάσωση ήταν συνολική δουλειά της ομάδας πυροσβεστών που βρέθηκαν στο σημείο. «Αισθανόμασταν ασφάλεια όταν ήμασταν στη θάλασσα που οι συνάδελφοί μας ήταν απ’ έξω» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη του Αρχηγού

Ο κ. Καπέλιος επισκέφτηκε στις 11 το πρωί τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεών του στις Υπηρεσίες του Αρχηγείου σε όλη την Ελλάδα. Συνομίλησε με τους πυροσβέστες και άκουσε τα προβλήματά τους με σκοπό να τα αντιμετωπίσει.

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου καλείται συνεχώς να επεμβαίνει σε διάφορα περιστατικά. Να διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία της Μαγνησίας. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πόζογλου καλωσόρισε τον Αρχηγό, τονίζοντας ότι είναι τιμή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ο Αντιστράτηγος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της. Δήλωσε ακολούθως ότι ο κ. Καπέλιος έχει στενούς δεσμούς με την πόλη και είναι γνώστης των προβλημάτων της Υπηρεσίας. Ευχήθηκε στον κ. Καπέλιο τα καλύτερα δρώμενα, τονίζοντας ότι ο Αρχηγός του Πυροσβεστικούς Σώματος ανταπεξέρχεται πάντοτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ό, τι του ζητείται.

Ειδικά για το κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ο κ. Πόζογλου είπε ότι «πάντοτε το έχουμε κατά νου». Τόνισε ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες, όμως υπογράμμισε ότι «κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε».

Παρών στην εκδήλωση βράβευσης ήταν και ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που συμμετείχε επίσης, στην κινητοποίηση διάσωσης του 62χρονου με φουσκωτό σκάφος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου