ΤΟΠΙΚΑ

Αθώωση υπαλλήλου για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

αθώωση-υπαλλήλου-για-υφαρπαγή-ψευδού-271080

Αθώα κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου υπάλληλος που κατηγορούνταν για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωση.

Η υπόθεση αφορούσε στην έκδοση βεβαίωσης νόμιμης διαμονής Αιγύπτιου που δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς η προσφυγή του αλλοδαπού είχε απορριφθεί.

Η υπάλληλος κατηγορούνταν ότι είχε βεβαιώσει σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς της.

Ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία για την ενοχή της. Το δικαστήριο, με την απόφασή του εκτίμησε ότι υπήρχαν πολλές ασάφειες στην υπόθεση, καθώς στον φάκελο της δικογραφίας δεν υπήρχε καν σαν αποδεικτικό στοιχείο η επίδικη αίτηση-βεβαίωση παραμονής.

Το Δδκαστήριο είχε στα χέρια του ένα εκτυπωμένο χαρτί που δεν έφερε ούτε σφραγίδες ούτε υπογραφές και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη ως δημόσιο έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση της κατηγορουμένης, καθώς δεν υπήρχε σαφήνεια στα αποδεικτικά μέσα, ενώ δεν είχε διενεργηθεί ούτε ένορκη διοικητική εξέταση.

«Θα ήταν εντελώς ανόητο να διακινδυνεύσει την εργασία της και να υποστεί και έννομες συνέπειες νομιμοποιώντας την παραμονή ενός αλλοδαπού, που η ίδια γνώριζε -ως μέλος των αρμόδιων επιτροπών- ότι δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανανεώσει την άδειά του» είπε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας έδρας.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε αθώα την κατηγορούμενη λόγω αμφιβολιών. Η ίδια αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή κάθε εμπλοκή της με την επίμαχη υπόθεση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ήταν η δράστης που εκτύπωσε βεβαίωση από κομπιούτερ συναδέλφου και την έδωσε προς υπογραφή στον αναπληρωτή προϊστάμενό της, παρουσιάζοντάς τη σαν μία τυπική διαδικασία.

Να επισημανθεί ότι οι δικηγόροι παρέστησαν χθες στο δικαστήριο παρά την αποχή των νομικών από τα καθήκοντά τους, καθώς η δίκη διεξήχθη μετά από διακοπή και δόθηκε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου