ΤΟΠΙΚΑ

Οπλα, φυσίγγια, ναρκωτικά και 18 συλλήψεις στο Αλιβέρι στη Νέα Ιωνία

οπλα-φυσίγγια-ναρκωτικά-και-18-συλλήψε-272181

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Αλιβέρι με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πυροβόλησε άσκοπα και τραυμάτισε στο πρόσωπο 26χρονο Ρομά.

Η βολίδα που εντοπίστηκε από τους γιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στον 26χρονο απείχε μερικά χιλιοστά από τη μία καρωτίδα του. «Είναι πολύ τυχερός που ζει», δήλωσε ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου Ματθαίος Δραμητινός.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, μόλις τον περασμένο Ιούνιο, στο Μενίδι, 11χρονος μαθητής, μετά τη λήξη σχολικής γιορτής έπεφτε αναίσθητος στο έδαφος από άσκοπο πυροβολισμό, και στο νοσοκομείο δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και της Τροχαίας Βόλου, από νωρίς το πρωί είχαν σε εξέλιξη εξόρμηση ευρείας κλίμακας, η δεύτερη τα τελευταία 24ωρα, με επικεφαλής τον αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλη Καραΐσκο.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν όλα τα σπίτια για όπλα και άλλα αδικήματα και όλους τους οδηγούς για τις άδειές τους. Προχώρησαν σε συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή αλλά και διακίνηση ναρκωτικών -με την κατάσχεση 220 δόσεων λευκού θανάτου- και παραβάσεις ΚΟΚ. Ο δράστης όμως ήταν άφαντος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε κάποια εκδήλωση ή τελετή για να οδηγηθεί κάποιος σε άσκοπους πυροβολισμούς.

Το περιστατικό

Ο 26χρονος Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε από άσκοπο πυροβολισμό, βρισκόταν σε φιλικό του σπίτι και καθόταν σε σκαλοπάτι όταν γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο πρόσωπο, όπως ανέφερε.

Οι φίλοι του πρόσεξαν ότι είχε λίγο αίμα και τον παρότρυναν να πάνε στο νοσοκομείο, όμως εκείνος αρνούνταν.

Τελικά, γύρω στις 10 το βράδυ, ο 26χρονος μεταφερόταν στο Αχιλλοπούλειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε διαγνώσει επιληπτική κρίση.

Ο 26χρονος εισήχθη άμεσα στα Επείγοντα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ακτινογραφία, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να κάνει και αξονική τομογραφία. Προς έκπληξη τότε των γιατρών διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί από βολίδα.

Οι γιατροί έκριναν ότι ο νεαρός έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο από ομάδα γιατρών με πολλές ειδικότητες, και κανόνισαν να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο 26χρονος έμεινε για παρακολούθηση στο Αχιλλοπούλειο, και το Σάββατο μεταφέρθηκε όντως στο Πανεπιστημιακό και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Σήμερα νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική και εκτιμάται ότι είναι καλά στην υγεία του. Παραμένει εκεί για λόγους πρόληψης.

Η βολίδα

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που ενημερώθηκε για το επεισόδιο, άμεσα ξεκίνησε τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι ο πυροβολισμός συνέβη από απόσταση.

Εκτιμάται ότι ήταν άσκοπος, καθώς ο 26χρονος βλήθηκε κατά την καθοδική πορεία της βολίδας. Γι’ αυτό τον λόγο τραυματίστηκε αρχικώς στο μάγουλο και στη συνέχεια σε περιοχή του κεφαλιού, καθώς η βολίδα κατέληξε και σφηνώθηκε στον στερνοκλειδομαστοειδή μυ.

Η βολίδα εκτιμάται ότι προερχόταν από πυροβόλο όπλο, όπως περίστροφο ή πιστόλι, και όχι από κυνηγετική καραμπίνα. Αν ήταν από καραμπίνα, ο τραυματισμός του 26χρονου εκτιμάται ότι θα ήταν θανάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έστειλαν τη βολίδα στα εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές διαμέτρημά της και το είδος του όπλου. Υπό εξέταση είναι να διαπιστωθεί και εάν ο πυροβολισμός συνέβη λόγω εξοστρακισμού, αν και αυτό το ενδεχόμενο από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι έχει απορριφθεί.

Λήψη καταθέσεων

Οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως τη λήψη καταθέσεων. Δυστυχώς, κανένας από τους μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο. Κανένας από τους φίλους του 26χρονου δεν αντιλήφθηκε καν ήχο πυροβολισμού. Επιβεβαίωσαν ότι ήταν παρέα και ότι ο φίλους τους τους είπε ότι αισθάνθηκε απλά ένα κάψιμο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων.

«Πόλεμος» με το Αλιβέρι

Σε δεκάδες προσαγωγές και δεκαοχτώ συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας το πρωί στο Αλιβέρι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 30χρονο, ο οποίος κατείχε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και 20 φυσίγγια χωρίς να διαθέτει άδεια. Επίσης, συνέλαβαν έναν 44χρονο να κατέχει κυνηγετικό όπλο και τέσσερα φυσίγγια επίσης χωρίς άδεια.

Κανένας πάντως από τους συλληφθέντες δεν έχει ανάμειξη με το περιστατικό.

Στις εξονυχιστικές έρευνες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ζευγαριού (ηλικίας 48χρονών ο άνδρας και 38 ετών η γυναίκα) και ενός φίλου τους ηλικίας μόλις 19 ετών, για διακίνηση ηρωίνης.

Στο σπίτι τους, συγκεκριμένα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης που αντιστοιχεί σε 210 δόσεις λευκού θανάτου, ποσότητα κάνναβης 8,54 γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό όπλο, μία μικροκάμερα και το ποσό των 10.770 ευρώ.

Τέλος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν οχτώ άτομα να κάνουν εργασίες σε αυθαίρετη κατασκευή χωρίς άδεια και πέντε άτομα να οδηγούν χωρίς διπλώματα οδήγησης, εκ των οποίων ο ένας οδηγός βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συνολικά οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 40 παραβάσεις ΚΟΚ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου