ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες από το Τριμελές Βόλου για οφειλές στο Δημόσιο

καταδίκες-από-το-τριμελές-βόλου-για-οφ-275969

Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 34χρονο Βολιώτη, για οφειλές στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ο οποίος σήμερα είναι άνεργος, δεν κατέβαλε για το διάστημα από τα τέλη του 2012 έως αρχές του 2015 ΦΠΑ στην εφορία συνολικού ποσού που με τις προσαυξήσεις ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο διά πληρεξούσιου δικηγόρου.

Εξάλλου, φυλάκιση δεκαοχτώ μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε το δικαστήριο και σε 37χρονη Βολιώτισσα, επίσης για οφειλές στο δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη η οποία εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο διά πληρεξούσιου δικηγόρου, από τέλη του 2012 έως μέσα του 2016 δεν κατέβαλλε ΦΠΑ συνολικού ποσού 179.000 ευρώ.

Καταδίκη για ΑΕΠΙ

Ενοχη κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και μία 50χρονη ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ στον Βόλο για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για υπέρβαση του ανώτατου ορίου της έντασης του ήχου σε έλεγχο που έγινε στα μέσα του 2015. Συνολικά, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 ευρώ. Η 50χρονη καταδικάστηκε ερήμην.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου