ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 35 μηνών στον 70χρονο που οδηγούσε υπό την επίδραση αλκοόλ

φυλάκιση-35-μηνών-στον-70χρονο-που-οδηγού-283976

Συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών με αναστολή τριετίας, χρηματική ποινή 2.400 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για έξι μήνες επιβλήθηκε χθες στον 70χρονο Βολιώτη, που σε λιγότερο από 24ωρο συνελήφθη δυο φορές να οδηγεί το αυτοκίνητό του υπό την επίδραση οινοπνεύματος, αρνούμενος να υποβληθεί σε αλκοτέστ και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο 70χρονος δικάστηκε χθες δύο φορές, μία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και μία από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Και στις δύο δίκες δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του. Για να δικαιολογηθεί είπε ότι μάλωσε με τη σύζυγό του, με την οποία είναι 50 χρόνια παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, και εκείνη του είπε ότι θα φύγει από το σπίτι εάν δεν σταματήσει να πίνει. Ισχυρίστηκε ότι στεναχωρήθηκε που καβγάδισε με τη σύζυγό του και δεσμεύτηκε στο δικαστήριο ότι θα παρακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύζυγός του, η οποία δήλωσε στο Αυτόφωρο ότι πήρε από τον 70χρονο τα κλειδιά, ώστε εκείνος να μην οδηγήσει ξανά σε κατάσταση μέθης. Μετά το πέρας των δικαστηρίων ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 70χρονος συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ στη Νέα Ιωνία, καθώς σε έλεγχο μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Τετάρτη, από το οποίο ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία για να δικαστεί χθες και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου την Πέμπτη τα ξημερώματα, καθώς κατελήφθη ξανά να οδηγεί υπό την επίδραση μέθης, και στους αστυνομικούς όχι μόνο αρνήθηκε αλκοτέστ, αλλά δεν έδωσε ούτε τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Προχθές το μεσημέρι παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επειδή αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και πήρε αναβολή για χθες Παρασκευή. Ωστόσο, κρατήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέχρι να δικαστεί στο Αυτόφωρο, επειδή κατελήφθη να οδηγηθεί μεθυσμένος για δεύτερη φορά, μέσα σε λιγότερο από 24ώρες από την τελευταία φορά που συνελήφθη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου