ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός σε τροχαίο ο Βολιώτης επαγγελματίας Λεωνίδας Παπαμήτρος

νεκρός-σε-τροχαίο-ο-βολιώτης-επαγγελμ-353742

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον γνωστό 61χρονο Βολιώτη ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων Λεωνίδα Παπαμήτρο, συνέβη χθες το βράδυ στα Γρεβενά.

Ο άτυχος επαγγελματίας «έφυγε» εντελώς αιφνίδια, πρόωρα και άδικα από τη ζωή, ενώ επέστρεφε στον Βόλο από τη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Η Σαμαρίνα ήταν ο τόπος καταγωγής της συζύγου του και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, επισκέφτηκε την περιοχή με φίλους τους, καθώς αγαπούσε την κοινότητα και φρόντιζε κάθε χρόνο να παίρνει μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο.

Πράγματι, έφτασε εκεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και γύρω στις 9 το βράδυ αποφάσισε να φύγει για να επιστρέψει στον Βόλο.

Δυστυχώς, όμως, ο χάρος είχε στήσει καρτέρι στην επαρχιακή οδό Μαυραναίων – Γρεβενών. Στις 9.15, κι ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς την Εγνατία Οδό, άγνωστο για ποιο λόγο στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού έχασε τον έλεγχο του φορτηγού οχήματος που οδηγούσε.

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Το φορτηγό αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι. Να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα στην περιοχή έβρεχε.

Στον τόπο ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και πυροσβεστικό όχημα.

Ο 61χρονος βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος στο φορτηγό, και για την ανάσυρσή του απαιτήθηκε διασωστική σειρά. Εφτά πυροσβέστες συνέδραμαν χαρακτηριστικά για τον απεγκλωβισμό του.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο πρατηριούχος καυσίμων εξέπνευσε λίγο αργότερα. Στο νοσοκομείο της περιοχής διακομίστηκε και ο συνοδηγός του, ένας 70χρονος Αθηναίος, φίλος του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά.

Σοκ για την τραγική απώλεια

Η τραγική είδηση της απώλειας του επαγγελματία σκόρπισε απέραντη θλίψη στον Βόλο όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός. Η οικογένειά του είναι σοκαρισμένη.

Κανείς από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του. Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ο 61χρονος ήταν άριστος επαγγελματίας και πολύ καλός συνάδελφος, ανέφερε χαρακτηριστικά. Το κυριότερο όμως, όπως είπαν όσοι τον γνώριζαν, είναι πως ήταν άνθρωπος με γενναία ψυχή και μεγάλη καρδιά.

Ο Λεωνίδας Παπαμήτρος δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των καυσίμων εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Ήταν αυτοδημιούργητος και διατηρούσε με την οικογένειά του το πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαρίσης στο ύψος της Β’ Βιομηχανικής περιοχής στον δρόμο προς το Βελεστίνο.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούνταν με την πώληση και τη διανομή καυσίμων, και κατάφερνε παρά την οικονομική κρίση να διαγράφει μία πολύ καλή επαγγελματική πορεία.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί και σε γενικές και ειδικές μεταφορές. Ήταν αυτοκινητιστής επί σειρά χρόνων και συγκεκριμένα από το ’85. Επαγγελματίες που τον γνώρισαν δήλωναν χθες συγκλονισμένοι.

Όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα για τον χαρακτήρα του. Ο 61χρονος παρακολουθούσε πάντοτε όλες τις εξελίξεις στον κλάδο του, ήταν όμως αποστασιοποιημένος, καθώς, όπως αναφέρθηκε, ήθελε να είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος.

Φίλοι και γνωστοί του έσπευδαν χθες να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του και να ευχηθούν δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου