ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου

απαλλακτικό-βούλευμα-για-τον-πρώην-τα-393723

Για υπόθεση απάτης στην Υπηρεσία, με αντίδικο εργολάβο

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για υπόθεση απάτης και απιστίας στην Υπηρεσία, που αφορούσε στον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου με αντίδικο εργολάβο.

Το Συμβούλιο με το υπ’ αριθμόν 136/17 βούλευμά του, που εκδόθηκε στις 10 Ιουλίου, αποφάσισε ότι δεν πρέπει να σχηματιστεί η εις βάρος του πρώην ταμία κατηγορία, που φερόταν να τέλεσε στο τέλος του 2010. Το Συμβούλιο κήρυξε απαράδεκτη την κατηγορία λόγω εκκρεμοδικίας.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με την υπ’ αριθμόν 141/17 απόφασή του, με ημερομηνία 10 Ιουλίου, αποφάσισε να μην ισχύει η απιστία στην Υπηρεσία και η άμεση συνέργεια στην απιστία κατά περίπτωση που είχε σχηματιστεί κατά είκοσι κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και οι πρώην δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας Κυριάκος Μήτρου, Αλέκος Βούλγαρης, Μιχάλης Κουντούρης, Παύλος Μαβίδης και Στέφανος Φούσκης.

Η υπόθεση αφορούσε προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ των δήμων και νομικών προσώπων όπως ΔΕΥΑΜΒ, ΔΕΜΕΚΑΒ και ΔΕΜΚΑ.

Από τα αποδεικτικά έγγραφα προέκυψε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες, καθώς οι προγραμματικές συμβάσεις ήταν νόμιμες.

Διοικητική είναι τελικά η παράβαση

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2015 από την ΟΠΚΕ στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου, να διακινούν με νταλίκα 13.040 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τεκίλα, τζιν κ.α.), που ήταν λαθραία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, Έλληνες ηλικίας από 33 έως 44 ετών, κρίθηκαν αθώοι με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου. Από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας κρίθηκε ότι η διακίνηση του εμπορεύματος έγινε εντός της Ε. Ε., καθώς τα ποτά εισάγονταν από Βουλγαρία, και ως εκ τούτου η τελωνειακή παράβαση που διαπράχτηκε ήταν διοικητικού χαρακτήρα.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου