ΑΛΜΥΡΟΣ

Νομικά κατά του ΠΑΚΟΕ ο Δήμος Αλμυρού

νομικά-κατά-του-πακοε-ο-δήμος-αλμυρού-394710

Αστραψε και βρόντηξε χθες κατά του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και του προέδρου του Παναγιώτη Χριστοδουλάκη ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της 111 Πτέρυγας Μάχης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το ΠΑΚΟΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επέστρεψε με πανομοιότυπη ανακοίνωση, με την οποία ισχυρίζεται ότι τα νερά κολύμβησης σε διάφορες αστικές παραλίες της Μαγνησίας -μεταξύ των οποίων και του Αλμυρού- είναι ακατάλληλα για κολύμβηση, παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Ο κ. Εσερίδης αναφέρθηκε ονομαστικά κατά του κ. Χριστοδουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι εκδίδει τέτοιου τύπου ανακοινώσεις για προσωπικούς λόγους.

«Χτυπά κάθε φορά σαν πλέον αρμόδιος και τιμητής των πάντων για όλες τις ακτές της Μαγνησίας, αλλά και άλλων νομών. Όμως για να βραβευτεί μία παραλία με Γαλάζια Σημαία, όπως η Καραγκιόλ, για την οποία ισχυρίζεται ότι τα νερά είναι ακατάλληλα για κολύμβηση, θα πρέπει πρώτα να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δειγματοληψίες. Επιπλέον, οι παραλίες πρέπει να τηρούν σειρά όρων και προϋποθέσεων σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται, ώστε να βραβεύεται και να εντάσσεται σε όλους τους ευρωπαϊκούς χάρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι «εμείς θα συνεργαστούμε με την Περιφέρεια και θα προβούμε σε μηνύσεις κατά αυτού του κυρίου. Πρέπει να φύγουν τέτοια άτομα, τα οποία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργούν προβλήματα με ίδιον όφελος ή δεν ξέρω τι άλλο».

Η Καραγκιόλ εντάσσεται στις παραλίες που έχουν Γαλάζια Σημαία. «Διαβεβαιώνω όλους τους δημότες ότι όλες παραλίες είναι κατάλληλες, και από την πλευρά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας έχουν γίνει όλες οι υδροληψίες και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος», πρόσθεσε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου