ΤΟΠΙΚΑ

Ματαιώθηκαν τέσσερις πλειστηριασμοί

ματαιώθηκαν-τέσσερις-πλειστηριασμοί-396251

Μετά από οχτώ μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς και ακύρωσης των διαδικασιών εκποίησης ακινήτων από τα μέλη του Κινήματος Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών, κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Οι συμβολαιογράφοι και ο κήρυκας κατάφεραν και μπήκαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, ενημερώνοντας τα μέλη της Κίνησης ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ένας πλειστηριασμός μεταξύ ιδιωτών. Τα μέλη επέτρεψαν έτσι την είσοδο στους διεκπεραιωτές της διαδικασίας, καθώς το Κίνημα Πολιτών απέχει από εκποιήσεις ακινήτων μεταξύ ιδιωτών.

Η διαδικασία ωστόσο, ξεκίνησε κανονικά με την κήρυξη δύο πλειστηριασμών, αυτή των ιδιωτών και ενός ακόμη με εντολή τράπεζας. Επιπλέον, διενεργήθηκαν άλλοι δύο πλειστηριασμοί με εντολή τραπεζών, για τους οποίους όμως δεν έγινε η κήρυξη, καθώς ο καινούργιος νόμος πλέον δεν το απαιτεί.

Στο Ειρηνοδικείο υπήρχαν ισχυρά μέτρα επιτήρησης της τάξης. Τα μέλη της Κίνησης έμειναν να παρακολουθούν τη διαδικασία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των διεκπεραιωτών.

Τελικά, για τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί δεν παρουσιάστηκε κανένας πλειοδότης, όπως συμβαίνει και στη συντριπτική πλειοψηφία των εκποιήσεων και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.

Να επισημανθεί ότι οι τρεις πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν με εντολή τραπεζών εκτελέστηκαν σε βάρος τριών επαγγελματιών, δύο του Βόλου και ενός κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Ο ένας αφορούσε σε διαμέρισμα 89,75 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της πόλης και διενεργήθηκε με τιμή πρώτης προσφοράς 75.000 ευρώ, ο δεύτερος αφορούσε σε αγροτεμάχιο έκτασης 4 στρεμμάτων με βιοτεχνικό χώρο (αποθήκη εμβαδού 4.163 τετραγωνικών μέτρων) στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας με τιμή πρώτης προσφοράς 242.000 ευρώ και ο τρίτος σε αγροτεμάχιο στο Πήλιο 10.501 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς 40.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός μεταξύ ιδιωτών αφορούσε σε ακίνητο από κληρονομιά και διενεργήθηκε εκούσια με εντολή των συνιδιοκτητών. Συγκεκριμένα η διαδικασία αφορούσε σε διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της πόλης με μία θέση στάθμευσης, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 60.000 ευρώ.

Να επισημανθεί ότι για τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί δεν κατατέθηκε καμία σφραγισμένη προσφορά από κανένα πλειοδότη ούτε και προχθές στα γραφεία των συμβολαιογράφων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου