ΤΟΠΙΚΑ

Τα παράπονα στον… Εισαγγελέα

τα-παράπονα-στον-εισαγγελέα-397294

Δεν μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους και απευθύνονται στην Εισαγγελία Βόλου ζητώντας ακρόαση απελπισμένοι. Έχουν διαφορές με γείτονές τους, συγχωριανούς τους, κτηνοτρόφους.

Έξι πολίτες απευθύνθηκαν χθες στα δικαστήρια Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να μιλήσουν με την εισαγγελέα υπηρεσίας. Οι πολίτες είχαν να αναφέρουν σειρά παραπόνων, καθώς φαίνεται ότι είχαν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Υποθέσεις εξυβρίσεων, απειλών, καταστροφών σε χωράφια από ζώα ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε αντιδικία και αιτούνταν παρέμβαση.

Σε όλες τις υποθέσεις οι πολίτες συμπλήρωσαν την αίτηση του νόμου 1756/1988. Στο πλαίσιο της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών η Εισαγγελία Βόλου αποφάσισε να παρέμβει στις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε παραγγελίες στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να παρέμβουν και να γίνουν συστάσεις στους αντιδίκους, ώστε να μη συμβούν ποινικά αδικήματα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο έχει δικαίωμα να συνιστά σε όσους φιλονικούν, να αποφύγουν της τέλεση αξιόποινων πράξεων και να επιδιώξουν την ειρηνική λύση των διαφορών τους.

Επίσης, δικαιούται να παραγγέλλει στις υπηρεσίες του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας και όλων γενικά των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, να παραδώσουν έγγραφα ή να χορηγήσουν αντίγραφά τους, όταν το ζητήσουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ή έννομο συμφέρον.

Η προσέλευση πολιτών στα δικαστήρια Βόλου για να ζητήσουν ακρόαση από τον εισαγγελέα Υπηρεσίας είναι μεγάλη.

Καθημερινά απευθύνονται στα δικαστήρια τουλάχιστον δύο με τρεις πολίτες. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι τα εν λόγω αιτήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, καθώς η οικονομική κρίση αποτρέπει μεγάλο αριθμό πολιτών να κινηθούν νομικά για να αποφύγουν τα δικαστικά έξοδα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου