ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 54χρονου Βολιώτη για λαθρεμπορία καπνού

καταδίκη-54χρονου-βολιώτη-για-λαθρεμπο-397818

Δύο χρόνια φυλάκιση μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 54χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για λαθρεμπορία καπνού.

Ο 54χρονος βρέθηκε στις 11 το πρωί από τους αστυνομικούς να κρύβει σε κιβώτια στο σπίτι του 3.000 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων.

Συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για παράνομη κατοχή καπνού καθ’ υποτροπή, καθώς ο 54χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.

Μάλιστα, εις βάρος του υπήρχε αμετάβλητη απόφαση με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Παραπέμφθηκε ακολούθως για να δικαστεί στο Αυτόφωρο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Εξάλλου, απολογούμενος ο 54χρονος παραδέχτηκε ότι κατείχε τον αφορολόγητο καπνό με σκοπό να τον πουλήσει.

Ο ίδιος επικαλέστηκε στο δικαστήριο λόγους ένδειας για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του. Όπως είπε, δεν είχε δουλειά και έπρεπε να ζήσει την οικογένειά του, τα δύο του παιδιά και τα τρία του εγγόνια.

Ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι για κάθε κούτα τσιγάρων που επρόκειτο να πουλήσει θα έβγαζε ένα ευρώ.

Τα τσιγάρα τα είχε προμηθευτεί μόλις προχθές το βράδυ από Πακιστανό στην Αθήνα. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι περιήλθε σε γνώση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία χθες νωρίς το πρωί «εισέβαλε» στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 3.000 πακέτα τσιγάρων για τα οποία ο 54χρονος είχε αποφύγει να πληρώσει δασμούς που υπολογίζονται περίπου στις 17.300 ευρώ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κατάσχεσε τα παράνομα τσιγάρα και τα έστειλε στο Τελωνείο Βόλου για τον ακριβή προσδιορισμό των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Η εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχο τον 54χρονο και το δικαστήριο τον καταδίκασε. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου