ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη πίσω από τις σπουδές 18χρονου

απάτη-πίσω-από-τις-σπουδές-18χρονου-420390

Συγκέντρωσαν τις οικονομίες σκληρής δουλειάς και με χαρά και ικανοποίηση τις επένδυσαν για να σπουδάσει ο γιος τους στο κολλέγιο που ήθελε, στο Τόκυο. Δεν ήθελαν να του λείψει τίποτα και ευτυχισμένοι οργάνωναν τα πάντα: την εγγραφή στη σχολή, το ταξίδι, το προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα, τη διαμονή. Μαζί τους, όμως, έκανε όνειρα και το πρόσωπο «εμπιστοσύνης» που θα τους βοηθούσε…

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση απάτης που συνέβη το Απρίλιο του 2014 σε βάρος οικογένειας Αλβανών, μόνιμων κατοίκων Βόλου. Η οικογένεια ζημιώθηκε με το ποσό των 8.120 ευρώ. Ήταν τα χρήματα που εμπιστεύτηκαν σε 48χρονο κάτοικο Αττικής, ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου, που προσφέρθηκε με τις γνώσεις που είχε και τις σπουδές να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες για τις σπουδές του παιδιού τους.

Ο 48χρονος ανέλαβε να ολοκληρώσει την εγγραφή στο κολλέγιο, να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια της οικογένειας και τα δωμάτια σε ξενοδοχειακό κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή, να βρει διαμέρισμα για τη διαμονή του παιδιού. Όλα αυτά βεβαίως με το αζημίωτο. Ζητούσε για κάθε εργασία και κάποιο ποσό, φτάνοντας τελικά να εισπράξει πάνω από 8.000 ευρώ.

Η οικογένεια δεν λυπόταν τα χρήματα. Εργάζεται σκληρά και ήθελαν ένα καλύτερο αύριο για το παιδί τους. Εμπιστεύτηκε το 48χρονο, και ό,τι αυτός ζητούσε το έδιναν. Καθώς περνούσε ωστόσο ο καιρός διαπίστωσαν ότι όλα ήταν μία απάτη. Στην επικοινωνία που είχαν με το κολλέγιο ενημερώθηκαν ότι καμία εγγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ζήτησαν τότε εξηγήσεις. Ο 48χρονος έλεγε ότι η οικογένεια δεν θα ήταν σε θέση να κάνει την εγγραφή από μόνη της. Μάλιστα, επιτέθηκε το ζευγάρι μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο για το επίπεδο της μόρφωσής του. Η οικογένεια απευθύνθηκε τότε στην αστυνομία και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Χθες, ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Ζήτησε μόνο με εκπρόσωπό του να δοθεί αναβολή για τη δίκη και το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Στη δίκη ήταν μόνο η οικογένεια, η οποία περιέγραψε με κάθε τρόπο την απίστευτη εμπειρία που βίωσε σε μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίας και εφέσιμη για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος ξεγέλασε την οικογένεια και κατ’ επανάληψη την εξαπατούσε αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου