ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τις εικόνες ντροπής

προκαταρκτική-για-τις-εικόνες-ντροπή-472331

Παραγγέλθηκε έρευνα για τα έκτροπα, τους τραυματισμούς και τις ζημιές στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για τις εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανήμερα του τελικού του Κυπέλλου.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει καταθέσεις τόσο για τα επεισόδια με τους τραυματισμούς των πολιτών, όσο και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στο πλαίσιό της, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα καλέσει σε καταθέσεις κάθε αρμόδιο.Οι έρευνες είναι προς κάθε κατεύθυνση.

Δυόμισι ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση, εντός και εκτός γηπέδου συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια. Η Εισαγγελία Βόλου θέλει να διαλευκανθεί πλήρως ποιος ευθύνεται για τους τραυματισμούς των οπαδών με μαχαίρι, κατσαβίδι, πέτρες, αλλά και ποιοι προκάλεσαν ζημιές.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο παρουσιάζει εικόνες καταστροφής. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξετασθεί πλήρως το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει για την υπόθεση. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου καλείται να εξακριβώσει ποιοι έκαναν χρήση κρότου λάμψης, πώς εισήλθαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, όλα τα επεισόδια με πέτρες, ξύλα, σίδερα, φωτιές. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσδιοριστεί και το ακριβές ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στο γήπεδο.

Απολογισμός ζημιών

Το Πανθεσσαλικό, το ξημέρωμα της Κυριακής παρουσίασε εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Ο υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, Τάσος Μιλάνος, με εκπρόσωπο της ΕΠΣΘ και τη συνδρομή τεχνικού κλιμακίου του Δήμου Βόλου, ξεκίνησαν από χθες την καταγραφή των ζημιών.

Εκατοντάδες καθίσματα του γηπέδου είτε ξηλώθηκαν είτε έσπασαν, τουαλέτες εντοπίστηκαν με αποκολλημένους νιπτήρες, σπασμένες βρύσες. Ειδικά στα WC των θεατών οι καταστροφές είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Ζημιές υπήρχαν και σε πόρτες, τζαμαρίες, πυροσβεστικούς κρουνούς, κιγκλιδώματα, ενώ μεγάλο μέρος του ταρτάν καταστράφηκε και εξοπλισμός του σταδίου και αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου» λεηλατήθηκαν.

Ο κ. Μιλάνος είπε ότι αυτοί που προκάλεσαν τις ζημιές ήταν κακοί άνθρωποι και πρέπει να ζητήσουν συγνώμη. «Δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, όχι μόνο στον Βόλο αλλά παντού σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λέγοντας παράλληλα πως όσα ακούγονται περί ζημιών που ανέρχονται στις 300.000 ευρώ είναι αυθαίρετα καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών.

Κ. Μ.

Σχετικά άρθρα:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου