ΤΟΠΙΚΑ

Τραγωδία στα Πευκάκια. 90χρονος κάηκε ζωντανός

τραγωδία-στα-πευκάκια-90χρονος-κάηκε-ζω-475195

Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα με την όρασή του

Φρικτό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ηλικιωμένος στα Πευκάκια. Πρόκειται για τον 90χρονο Ευθύμιο Γκιουρτζίδη. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από βοηθητικό χώρο του σπιτιού του όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστο προς στιγμή λόγο. Ο ηλικιωμένος δεν έβλεπε και κάηκε ζωντανός.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 8-8.30 το πρωί. Το σπίτι του ηλικιωμένου, όπου ο 90χρονος έμενε μόνος, έβγαζε καπνούς. Συγγενικά του πρόσωπα και γείτονές άρχισαν αμέσως να καλούν σε βοήθεια την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας, πανικού και φρίκης. Γείτονας του ηλικιωμένου έτρεξε στο σπίτι να δει αν ο 90χρονος ζούσε. Η φωτιά ήταν άγνωστο πότε εκδηλώθηκε ακριβώς. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μέσα στο σπίτι. Ήταν μόνος και αντιμετώπιζε προβλήματα με την όρασή του τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο κ. Μανώλης είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έσπρωξε και άνοιξε την πόρτα του βοηθητικού χώρου του σπιτιού όπου φαινόταν ότι είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. «Ήθελα να δω αν ήταν ζωντανός, να τον βοηθήσω», ανέφερε.

Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Ο 90χρονος ήταν πεσμένος στο πάτωμα ανάσκελα, και το κεφάλι του ακουμπούσε σε ένα κρεβάτι, που καιγόταν.

«Τον τράβηξα από τους αστραγάλους για να δω αν ζούσε, αλλά δυστυχώς είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του», είπε. Ο κ. Μανώλης και άλλοι γείτονες άρχισαν να ρίχνουν με λάστιχα νερό για να σβήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρούχα του ηλικιωμένου είχαν λιώσει από τη φωτιά. Το σώμα του κάπνιζε από τη μέση και πάνω. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέφθασε στο σημείο λίγη ώρα μετά, παρέλαβε το άψυχο σώμα του μερικώς απανθρακωμένο.

Στο σπίτι του ηλικιωμένου στη Θεοφάνους 10, είχαν καταφθάσει τρία πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν τον ηλικιωμένο, ενώ έκαναν ενέργειες για να κατασβήσουν τη φωτιά, η οποία είχε ήδη περιοριστεί στον αρχικό χώρο εκδήλωσής της.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνέλεξε κάθε χρήσιμο στοιχείο προκειμένου να οδηγηθεί σε ακριβή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Ανακριτικό απορρίπτει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή το ενδεχόμενο ο 90χρονος να έπεσε θύμα διάρρηξης.

Το πιθανότερο είναι ότι ο άτυχος άνδρας προσπάθησε για κάποιο λόγο να βάλει φωτιά, και από ατύχημα η φωτιά ξέφυγε και πήρε διαστάσεις.

Δεν ήταν ούτε καπνιστής ώστε να υπήρξε κάποιο ατύχημα με τσιγάρο, ούτε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου βρήκε αναπτήρες ή κεριά ή καντήλι.

Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την όρασή του. Εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την όρασή του δεν κατάφερε να βγει έξω από τον βοηθητικό χώρο όπου βρισκόταν και να σωθεί, επειδή αντιλήφθηκε καθυστερημένα την εκδήλωση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και δεν ήταν ορατή από παρακείμενα σπίτια. Σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του ηλικιωμένου μένουν συγγενικά πρόσωπα του 90χρονου. Θα μπορούσαν να είχαν κινητοποιηθεί έγκαιρα.

Η φωτιά σιγόκαιγε τα αντικείμενα του βοηθητικού χώρου. Όταν οι καπνοί άρχισαν να γίνονται αντιληπτοί ήταν πλέον αργά για τον άτυχο άνδρα που βρήκε φρικτό θάνατο.

Γείτονες και συγγενείς σοκαρίστηκαν από την τραγική κατάληξη του ηλικιωμένου. Ο 90χρονος ζούσε μόνος και είχε χαμηλό προφίλ. Δεν προκαλούσε το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου