ΤΟΠΙΚΑ

Στις φυλακές ο αδελφοκτόνος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου

στις-φυλακές-ο-αδελφοκτόνος-μετά-την-α-478254

Επέμεινε ότι χτύπησε τον 37χρονο από θέση άμυνας

Στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου ο 41χρονος, ο οποίος σκότωσε ξημερώματα της Κυριακής τον αδερφό του Σταμούλη Σούπα στο σπίτι τους, στη Νέα Ιωνία, χτυπώντας τον αλλεπάλληλα με το τηγάνι στο κεφάλι και εγκαταλείποντάς τον τραυματισμένο σοβαρά έξω από την οικία, δίπλα από το αυτοκίνητό του.

Συνοδεία αστυνομικών, ο αδελφοκτόνος οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια Βόλου, και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να επέμενε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του και δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας

Το ίδιο είχε δηλώσει και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου όταν, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, παραδέχτηκε μετά από 24 ώρες ανάκρισης ότι ευθυνόταν για τον θάνατο του αδερφού του.

Όπως φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια, οι δύο άνδρες επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπου ζούσαν μόνοι, γύρω στις 2:30-3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από διασκέδαση.

Ο 41χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ το θύμα δεν είχε πιεί. Όπως συνήθιζαν να κάνουν πάντοτε, θα κάπνιζαν ένα τσιγάρο στη βοηθητική κουζίνα όταν συνέβη το μοιραίο.

Ο αδελφοκτόνος φέρεται να κατέθεσε ότι όταν πήγαν σπίτι κατευθύνθηκε στο δωμάτιό του, άλλαξε τα ρούχα του και στη συνέχεια πήγε στην κουζίνα, όπου όμως ο αδερφός του, που βρισκόταν εκεί, περιμένοντάς τον στο σκοτάδι, του επιτέθηκε αναίτια και απρόκλητα.

Όπως υποστήριξε ο δράστης, από θέση άμυνας άρπαξε ένα οικιακό σκεύος που βρήκε και συγκεκριμένα το τηγάνι και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ερωτηθείς σχετικώς ο αδελφοκτόνος απάντησε ότι δεν θυμόταν πόσες φορές χτύπησε στο κεφάλι με το τηγάνι τον αδερφό του. Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη δέκα λεπτά της ώρας αφότου έφτασαν στο σπίτι.

Όταν συνειδητοποίησε ότι ο 37χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του και λιποθύμησε, τότε τον έσυρε έξω από το σπίτι για να πάρει αέρα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι καλούσε σε βοήθεια και τελικά λιποθύμησε από το σοκ.

Το ξημέρωμα βρήκε τον 41χρονο να συνειδητοποιεί τις εγκληματικές πράξεις στις οποίες είχε προβεί. Ο αδερφός του ήταν στο έδαφος νεκρός, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση θα μπορούσε να είχε ζήσει, εάν ο αδελφοκτόνος παρά το ό,τι είχε συμβεί, είχε καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Στην ανακρίτρια Βόλου υποστήριξε ότι τότε μπήκε στο σπίτι, έπλυνε τα χέρια και κάλεσε την αστυνομία. Δήλωσε τέλος μετανιωμένος για τις πράξεις του. Όπως είπε, δεν είχε πρόθεση. Αγαπούσε τον αδερφό του. Τον είχε μαζέψει από το δρόμο πριν από τρία – τέσσερα χρόνια που ήταν άστεγος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος απευθύνθηκε στην αστυνομία γύρω στις 8 το πρωί και τότε κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος και ο αδερφός του είχαν πέσει θύματα ληστείας.

Όπως φέρεται να είχε δηλώσει τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τρεις άγνωστοι άνδρες χτυπούσαν τον αδερφό του, ενώ ο ίδιος απομακρυνόταν από το σπίτι υπό καθεστώς τρόμου.

Ωστόσο, ο δράστης, είχε πέσει σε αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν γρήγορα την ανθρωποκτονία. Οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού δεν ήταν αναστατωμένοι, ενώ ο 41χρονος είχε δηλώσει ότι είχε αίματα και είχε πλυθεί. Κατάλαβαν ότι έλεγε ψέματα και συνέχισαν να τον ανακρίνουν επί 24 ώρες, οπότε ο αδελφοκτόνος λύγισε και ομολόγησε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου