ΤΟΠΙΚΑ

Οι κάτοικοι έσβησαν τη φωτιά & «συνέλαβαν» και τον εμπρηστή

οι-κάτοικοι-έσβησαν-τη-φωτιά-συνέλα-538477

46χρονος έβαλε φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων

Αμεση ήταν χθες η κινητοποίηση Βολιωτών για το σβήσιμο φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων, άμεσες όμως ήταν και οι ενέργειές τους για τη σύλληψη του δράστη.

Γύρω στις 5 το απόγευμα, στη συμβολή της Εφραιμίδου με Καισαρείας στη Νέα Ιωνία, οι κάτοικοι είδαν έναν άνδρα να πλησιάζει τους δύο κάδους απορριμμάτων και να βάζει φωτιά με αναπήρα.

Οι κάτοικοι έτρεξαν και έσβησαν -με όποια μέσα διέθεταν- τη φωτιά στον ένα κάδο, ενώ ειδοποίησαν γρήγορα την πυροσβεστική αλλά και την αστυνομία.

Ενώ το πυροσβεστικό όχημα που έσπευσε στον τόπο έσβηνε τη φωτιά στον δεύτερο κάδο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συλλάμβαναν το δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο.

Οι κάτοικοι είχαν υποδείξει στην αστυνομία το δράστη, ζητώντας τη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον εμπρηστή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 46χρονο Βολιώτη, ο οποίος παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Ο δράστης ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς. Όπως φέρεται να είπε, ήταν μία κακή στιγμή. Δεν είχε σκοπό να προξενήσει κανένα κακό.

Ο 46χρονος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Να επισημανθεί ότι, εξαιτίας της έγκαιρης παρέμβασης των κατοίκων, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν πολύ μικρές.

Σύμφωνα με πληφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ο ένας κάδος σώθηκε από την καταστροφή, ενώ ο δεύτερος είχε φθορές μικρής αξίας. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου