ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές «καμπάνες» για υποθέσεις κλοπών σε Βόλο και Πήλιο

βαριές-καμπάνες-για-υποθέσεις-κλοπ-563517

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις ημεδαπούς ηλικίας 40, 38 και 46 ετών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, εκ των οποίων ο ένας είναι κρατούμενος, τον Απρίλιο του 2013 έκλεψαν μπαταρία οχήματος και ένα φορτηγό.

Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες ούτε εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο.

Εξάλλου, ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή 3ετίας και εφέσιμη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 42χρονο Βολιώτη για υπόθεση κλοπής που συνέβη το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Τον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κλοπή, έκρινε ένοχο το δικαστήριο για κλοπή χρυσαφικών αξίας 19.000 ευρώ, τα οποία άρπαξε από την εργοδότριά του σε ξενοδοχείο του Πηλίου στο οποίο εργαζόταν.

Ποινές για πλαστά στοιχεία

Ποινή φυλάκισης δεαοχτώ μηνών, δεκαπέντε μηνών και δεκατριών μηνών μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως και εφέσιμες, επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους τρεις Αλβανούς που δήλωναν ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, κατά τη διάρκεια ελέγχου αρχές Φεβρουαρίου.

Οι τρεις Αλβανοί, εκ των οποίων οι δύο είχαν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο ένας και για ληστεία ο δεύτερος (ένταλμα ανακριτή), καταδικάστηκαν χθες όπως ακριβώς κατηγορούνταν, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου