ΤΟΠΙΚΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λαρίσης

θανατηφόρο-τροχαίο-στη-λαρίσης-573407

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ Ι.Χ.

Μοιραία σύγκρουση οχημάτων, στην οδό Λαρίσης χθες, γύρω στη μία το μεσημέρι. Ο 63χρονος Βολιώτης Θωμάς Καραγιαννόπουλος, οδηγός δικύκλου, βρήκε τραγικό θάνατο. Στο ύψος της διασταύρωσης Βερτζίνη στο ρεύμα προς Βόλο, η σύγκρουση του δικύκλου που οδηγούσε ο άτυχος άντρας με ΙΧ αυτοκίνητο αποδείχθηκε θανατηφόρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σκούτερ που οδηγούσε ο 63χρονος σύρθηκε επί δεκάδες μέτρα από το σημείο της σφοδρότατης σύγκρουσης. Το δυστύχημα έγινε αντιληπτό από διερχόμενους οδηγούς και από κοντινές επιχειρήσεις. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο του τροχαίου. Ο οδηγός του δικύκλου παρελήφθη από το οδόστρωμα βαρύτατα τραυματισμένος.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι για τον άτυχο άνδρα ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του δικύκλου όταν έφτασε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατέληξε λίγο μετά το δυστύχημα. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Στο μεταξύ, η σορός του 63χρονου αναγνωρίστηκε στο νοσοκομείο από συγγενικό του πρόσωπο το οποίο ήταν σοκαρισμένο.

Ο άτυχος άνδρας ήταν κάτοικος Νέας Ιωνίας, συνταξιούχος ναυτικός. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου.

Τι έδειξε η έρευνα της Τροχαίας Βόλου

Από την περαιτέρω έρευνα για τα αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος, προέκυψε ότι την ώρα του μοιραίου ο 63χρονος μόλις είχε βγει από παράδρομο. Το δίκυκλο κατευθύνθηκε δεξιά στη Λαρίσης, και στη συνέχεια όμως αποπειράθηκε να κινηθεί προς τα αριστερά.

Το Ι.Χ., το οποίο κινούταν επί της οδού Λαρίσης, παρέσυρε το δίκυκλο με το αριστερό μπροστινό του μέρος.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, όπως μαρτυρούσε άλλωστε και η εικόνα του αυτοκινήτου το οποίο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές, καθώς έσπασε το παρμπρίζ, ενώ καταστράφηκε και το δεξί του μέρος.

Το χειρότερο όμως ήταν η ανθρώπινη ζωή που χάθηκε άδοξα στην άσφαλτο. Το σκούτερ σερνόταν στο οδόστρωμα επί τουλάχιστον 80 μέτρα. Η σέλα του ξηλώθηκε. Η Τροχαία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Να τοποθετηθούν φανάρια

Mε αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στον κόμβο της οδού Λαρίσης με τον Περιφερειακό, ο Μιχ. Σπανός, πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι επειδή λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από το Τμήμα Μεταποίησης, και έχει ζητηθεί να τοποθετηθούν φανάρια, όμως δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά τροχαία και έχουμε θρηνήσει θύματα. «Έτσι θα αποφύγουμε τουλάχιστον πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, αφού ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας, και όσοι εισέρχονται στην πόλη μας τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου