ΤΟΠΙΚΑ

Αναγνωρίστηκε ο νέος άνδρας που διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία

αναγνωρίστηκε-ο-νέος-άνδρας-που-διαμε-605297

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του η σορός του νέου άνδρα, ο οποίος χθες ΄μετά τις 7.30 το βράδυ διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην κλειστή διάβαση της οδού Κωλέττη, στην περιοχή του Old City.

Πρόκειται για άνδρα 38 χρόνων, κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι οικείοι του που έκαναν την αναγνώριση εξετάζονται από την Αστυνομία προκειμένου να διαφωτιστούν τα αίτια της τραγωδίας. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Η σορός του 38χρονου μεταφέρεται στη Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι, σκηνές απόλυτης φρίκης διαδραματίστηκαν χθες στην κλειστή διάβαση του ΟΣΕ στην Κωλέττη. Νέος άνδρας διαμελιζόταν από την αμαξοστοιχία 2572, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο των 6.30 το απόγευμα. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το προειδοποιητικό κορνάρισμα του τρένου. Οι επιβάτες του τρένου άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο. Λίγη ώρα μετά, το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κατέφτασε, προσπαθούσε επί μισή και πλέον ώρα να μαζέψει ό, τι είχε απομείνει από τη σορό του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάρτυρας του περιστατικού φέρεται να είδε έναν νέο άνδρα να πηδάει την εν λόγω διάβαση του ΟΣΕ από την πλευρά της Ιερολοχιτών, με προφανή σκοπό να περάσει στην αντίπερα πλευρά στη Θράκης. Είδε την αμαξοστοιχία που πλησίαζε και άρχισε να του φωνάζει «τρέξε». Οι μπάρες στην παρακάτω διάβαση, της Ζάχου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, είχαν πέσει, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το τρένο, παρά την προσπάθεια του μηχανοδηγού να αποφύγει το δυστύχημα με ακαριαίο φρενάρισμα, παρέσυρε το άτυχο νέο διαμελίζοντάς τον. Η Τροχαία Βόλου συνέχιζε έως αργά το βράδυ να ψάχνει τα στοιχεία της ταυτότητας του άτυχου νέου.

Στο μεταξύ, στο σημείο έσπευσε κόσμος. Το τρένο ακινητοποιήθηκε στο ύψος της παλιάς διάβασης στα 20-30 μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος. Οι επιβάτες, σύμφωνα με μάρτυρα, νόμιζαν ότι είχε συμβεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Όσο περνούσε η ώρα εκτυλίσσονταν όλο και πιο ανατριχιαστικές σκηνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος δεν αναγνωριζόταν. Δεν φαινόταν καν αν η σορός ανήκε σε άνδρα ή γυναίκα. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας το μόνο στοιχείο που είχαν για το φύλο του ήταν η κατάθεση ενός μάρτυρα. Ο συρμός παρέσερνε τον άτυχο νέο επί μέτρα μέχρι να ακινητοποιηθεί. Στον τόπο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Τροχαία Βόλου. Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν το κορνάρισμα του τρένου και έσπευσαν στο σημείο ενημερώνονταν για το φοβερό δυστύχημα.

Την ώρα του μοιραίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο δεν υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ δεν υπήρχε και επαρκής φωτισμός. Παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα το πλήρωμα του ασθενοφόρου να συγκεντρώνει τα κομμάτια της σορού.

Το τρένο παρέμενε ακινητοποιημένο στο σημείο, ενώ από τους επιβάτες άλλοι αποχώρησαν άλλοι ανέμεναν τη συνέχιση του δρομολογίου. Μία επιβάτης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στην αμαξοστοιχία υπήρχε πολύς κόσμος. Κανένας όμως δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το κακό. «Ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο και μετά το τρένο σταμάτησε. Πιστέψαμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη μηχανή» συμπλήρωσε.

Τελικά, το ΕΚΑΒ αποχώρησε από το σημείο γύρω στις 8.15 το βράδυ, οπότε και το τρένο συνέχισε το δρομολόγιό του. Μηχανοδηγός από τον ΟΣΕ έσπευσε στο σημείο και ολοκλήρωσε το δρομολόγιό του. Ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν σοκαρισμένος. Προσήχθη στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πολύς κόσμος από τη συνοικία περνάει τα προστατευτικά κάγκελα για οικονομία χρόνου και δεν διέρχεται την ισόπεδη διάβαση για να περάσει στην αντίπερα πλευρά της Νέας Ιωνίας. Κανένας όμως δεν περίμενε μία τόσο τραγική εξέλιξη.

Η Τροχαία Βόλου συνέχιζε έως αργά το βράδυ την έρευνα για τα ακριβή στοιχεία του άτυχου πεζού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου