ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις θάνατοι από ναρκωτικά στη Μαγνησία

τέσσερις-θάνατοι-από-ναρκωτικά-στη-μα-607561

Θλιβερός ο απολογισμός θανάτων από ναρκωτικά στη Μαγνησία. Το 2016 άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από χρήση τέσσερις νέοι άνθρωποι. Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο σε σχέση με τα θύματα των ναρκωτικών του 2015.

Στο πένθος τύλιξε τέσσερις οικογένειες -κατά κύριο λόγω νεαρών ατόμων ο λευκός θάνατος. Δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους. Τυπικά ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο για τη μοιραία κατάληξη.

Ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν άτομα γεμάτα όνειρα για τη ζωή, δραστήρια, με ενδιαφέροντα. Οι οικογένειές τους ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν στην τραγική κατάληξη.

Θάνατοι από ναρκωτικά πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα και στη Μαγνησία. Ωστόσο το 2016 σε σχέση με το 2015 προκύπτει αύξηση κατά 100%, καθώς το 2015 μετρούσε δύο απώλειες.

Η νοθεία της ηρωίνης με διάφορες ουσίες όπως χάπια ή άλλες κάθε είδους χημικές συνθέσεις αποτελούν εκρηκτικά κοκτέιλ. Η καρδιά δεν αντέχει και σταματάει να χτυπά. Η απώλεια είναι εντελώς αιφνίδια, πρόωρη, άδικη.

Το μοιραίο αποτέλεσμα δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί παρά τους εκατοντάδες ελέγχους, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στο πλαίσιο της καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών.

Το 2016 κατηγορήθηκαν 292 άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών. Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 291. Στα κακουργηματικά αδικήματα οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και όσοι δεν έπεισαν προφυλακίστηκαν.

Ο αριθμός των υποθέσεων που απασχόλησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ήταν αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά οι αστυνομικοί επελήφθησαν σε 254 υποθέσεις από 226 που ήταν το 2015. Σχεδόν κάθε μέρα εξιχνίαζαν υποθέσεις.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κατάσχεσε 1.228,97 γραμμάρια ηρωίνης, 3.160,03 γραμμάρια κάνναβης, 1.350 χάπια, ενώ εκρίζωσε 176 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις

Τέλη Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Αθηναίους, που επισκέφτηκαν την πόλη για να σκορπίσουν θάνατο με χιλιάδες δόσεις ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 900 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία ισοδυναμούν με 10.000 δόσεις λευκού θανάτου και θα σπρώχνονταν στην αγορά αντί του ποσού των 40.000 ευρώ.

Ακινητοποίησαν τους εμπόρους ναρκωτικών, δύο Ελληνες ηλικίας μόλις 24 και 22 ετών, ενώ εκείνοι παρέμεναν στο αυτοκίνητό τους μάρκας Hyundai Coope που είχαν προσωρινά σταθμευμένο έξω από κατάστημα προφανώς περιμένοντας να γίνει η δουλειά.

Εντόπισαν και κατάσχεσαν την ποσότητα που είχαν ξεφορτωθεί σε κολώνα φωτισμού στον περιφερειακό κάτω από γέφυρα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με εφόδους αστυνομικών στα σπίτια των δραστών στην Αθήνα.

Τον Ιούλιο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρείς Βολιώτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ ετοιμάζονταν να διοχετεύσουν στην αγορά 1.650 δόσεις ηρωίνης.

Ο ένας εκ των δραστών αντιλαμβανόμενος προσέγγιση αστυνομικών πέταξε τα ναρκωτικά στο δρόμο, ενώ οδηγούσε.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη νάιλον συσκευασία, κατάσχεσαν τα ναρκωτικά και τον ακινητοποίησαν. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Στις εφόδους και στα τρία σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (63,19) γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (62) εκατοστών, μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, ανάμεικτων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, τρεις ζυγαριές, μία νάιλον συσκευασία με χύμα καπνό, βάρους (160,57) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (2.320) ευρώ.

Τον Μάρτιο οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης, κάνναβης και μεθαδόνης σε Λάρισα και Βόλο. Ανέκοψαν τη δράση τεσσάρων διακινητών στα διόδια Πελασγίας και κατάσχεσαν 418 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 21 μέλη των οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ πέντε από τους κατηγορουμένους ήταν έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί εκρίζωσαν 115 φυτά ινδικής κάνναβης σε διάφορα στάδια ανάπτυξης από γλάστρες οικίας και οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τον καλλιεργητή τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου