ΤΟΠΙΚΑ

Εμπρησμός, η καταστροφική πυρκαγιά σε επιχείρηση μεταφορών στο Βόλο

εμπρησμός-η-καταστροφική-πυρκαγιά-σε-610511

Ζημιές ύψους 150.000 ευρώ «έφερε» το 2017 με το καλημέρα σε επιχείρηση μετακομίσεων – μεταφορών, στο 3ο χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας. Δέκα λεπτά μετά την έλευση του καινούργιου χρόνου, ακούστηκε μία έκρηξη. Τράκτορες αυτοκινήτων και φορτηγό παραδίδονταν στις φλόγες και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση τα δύο από το τρίτο όχημα… Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου λάμβανε κλήσεις για βοήθεια.

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, οικογένεια που κατοικεί σε σπίτι κοντά στην επιχείρηση βγήκε έξω για να θαυμάσει το μαγευτικό θέαμα των βεγγαλικών. Η προσοχή της, όμως, στράφηκε τελικά στην επιχείρηση μεταφορών, ιδιοκτησίας του Αποστόλη Φλέσσα. Σε δευτερόλεπτα, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσαν ένα δυνατό κρότο σαν από έκρηξη και είδαν να βγαίνει από τα φορτηγά πυκνός καπνός.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός. Στον τόπο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν χωρίς χρονοτριβή στη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έσβησαν και τις τελευταίες φλόγες και δεν επέτρεψαν επέκταση της πυρκαγιάς στην επιχείρηση. Δυστυχώς, όμως, η καταστροφή που είχε προκληθεί ήταν ήδη μεγάλη.

Ο κ. Φλέσσας έφθασε στην επιχείρησή του όταν πλέον η φωτιά είχε σβηστεί. Ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου που τον αναζητούσε. «Δεν υπάρχει περίπτωση η φωτιά να μεταπήδησε από τα δύο οχήματα στο τρίτο. Η φωτιά το κατέκαιγε από την αντίθετη πλευρά, ενώ αυτό βρισκόταν και σε μεγάλη απόσταση από τα άλλα», δήλωσε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο επαγγελματίας υπέστη μεγάλη ζημιά από τη φωτιά. Τώρα αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Ο εμπειρογνώμονας φαίνεται να εκτιμά ότι πρόκειται για δολιοφθορά.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, προβληματισμένο για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, συνεχίζει να συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η φωτιά στα δύο οχήματα ήταν σε απόσταση πενήντα μέτρων από το τρίτο φλεγόμενο φορτηγό.

Οι πυροσβέστες ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για την εκδήλωσή της, δίχως να απορρίπτουν κανένα, ούτε αυτό της δολιοφθοράς – εμπρησμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου