ΤΟΠΙΚΑ

Εκαιγε σκουπίδια για να ζεσταθεί

εκαιγε-σκουπίδια-για-να-ζεσταθεί-612446

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στο ημιυπόγειο πολυκατοικίας στην Ιωλκού βρήκε καταφύγιο άστεγη Βουλγάρα για να ζεσταθεί προχθές το βράδυ, που ο υδράργυρος ήταν κάτω από το μηδέν και το κρύο «ξύριζε».

Η γυναίκα, που είναι ηλικίας περίπου 35-38 ετών και ήταν μόνη, έβαλε φωτιά σε σκουπίδια για να ζεσταθεί, όμως φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξέφυγε του ελέγχου της. Πυκνά σύννεφα καπνού άρχιζαν να «πνίγουν» τα διαμερίσματα.

Γύρω στις 4 – 4.20 τα ξημερώματα προκλήθηκε μεγάλος πανικός και αναστάτωση. Οι ένοικοι σηκώθηκαν τρομαγμένοι από τα κρεβάτια τους για να δουν τι συμβαίνει. Έψαχναν για την εστία της φωτιάς, αλλά δεν την έβρισκαν.

Την ίδια στιγμή η ατμόσφαιρα γινόταν ολοένα και περισσότερο αποπνικτική. Οι ένοικοι συνέχιζαν να ερευνούν προσεκτικά όλους τους χώρους τους πολυκατοικίας, αφού βεβαιώθηκαν με ανακούφιση ότι δεν υπήρχε φωτιά στα δικά τους διαμερίσματα.

Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η απάντηση τελικά που αναζητούσαν οι ένοικοι «βρισκόταν» στο ημιυπόγειο της πολυκατοικίας.

Η πόρτα κάτω από τη σκάλα δεν είχε ασφαλιστεί. Μία Βουλγάρα είχε βρει καταφύγιο. Η γυναίκα ήταν μόνη και έκαιγε σκουπίδια για να ζεσταθεί.

Τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικά όχημα που έφτασαν στον τόπο έσβησαν άμεσα την φωτιά. Ευτυχώς, όπως διαπιστώθηκε, ζημιές δεν είχαν προκληθεί. Τα δε καιόμενα είδη ήταν σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα παρέμενε στον τόπο. Όταν κατέφθασαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, αποχώρησε από την πολυκατοικία σε ανύποπτη χρονική στιγμή.

Η αλλοδαπή είναι γνωστή στην περιοχή. Γυρίζει στους δρόμους, καθώς δεν έχει στέγη. Προφανώς το βράδυ αναζητούσε καταφύγιο. Βρήκε ξεκλείδωτη την πόρτα κάτω από τη σκάλα και μπήκε στο ημιυπόγειο για να περάσει το βράδυ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου