ΤΟΠΙΚΑ

Ξήλωσαν 25 ζευγάρια πινακίδες

ξήλωσαν-25-ζευγάρια-πινακίδες-616679

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

«Βροχή» τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης. Σε τέσσερις μόλις ώρες προχθές το πρωί αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου έκοψαν 55 κλήσεις και ξήλωσαν 25 ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στις τέσσερις από τις παραβάσεις, γερανός απομάκρυνε τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης, καθώς οι κάτοχοί τους τα είχαν παρατημένα, παρά τη μεγάλη κυκλοφορία των οχημάτων, στην καρδιά του Βόλου προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση.

Ποσά της τάξεως των 80 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες οδηγοί αλλά και να παραδώσουν τις άδειες κυκλοφορίας τους στην Τροχαία Βόλου, καθώς αυτές τους έχουν αφαιρεθεί για 20 μέρες.

Όσοι σπεύσουν εντός δεκαημέρου στην Αστυνομία, θα πληρώσουν μειωμένο πρόστιμο κατά 50%. Οι παραβάτες οδηγοί, που τα αυτοκίνητά τους απομακρύνθηκαν με γερανό, επιβαρύνονται με επιπλέον ποσό ύψους 100 ευρώ για τη χρήση του γερανοφόρου οχήματος σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται από προχθές τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας Βόλου για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον κεντρικό ιστό του Βόλου, αλλά και την αποτροπή διάπραξης επικίνδυνων για ατυχήματα παραβάσεων.

Πεζοί τροχονόμοι, με δίκυκλα ή περιπολικά, βεβαιώνουν παραβάσεις στους ασυνείδητους οδηγούς που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε μη επιτρεπόμενες θέσεις στάθμευσης.

Μάλιστα, τα μέτρα θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα με την αυξημένη κίνηση επισκεπτών της πόλης λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκτός από το κέντρο της πόλης, έμφαση δίνεται και στο Πήλιο και ειδικά στην Πορταριά, όπου επίσης λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων ενόψει των εορτών, παρατηρούνται προβλήματα στην ελεύθερη κίνηση των οχημάτων.

Οι έλεγχοι για παράνομη στάθμευση στον κεντρικό δρόμο της Πορταριάς θα είναι συνεχείς.

Βαρύτητα δίνεται και στα επικίνδυνα σημεία για τη διάπραξη επικίνδυνων παραβάσεων στην Εθνική Οδό Βόλου – Φαρσάλων και στη Λαρίσης. Αστυνομικοί κάνουν ελέγχους για τη βεβαίωση παραβάσεων για μέθη, παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, επικίνδυνους ελιγμούς, αντικανονικό προσπέρασμα και ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου