ΤΟΠΙΚΑ

Εβγαλε το μάτι συγχωριανού του

εβγαλε-το-μάτι-συγχωριανού-του-624915

Κάθονταν σε καφενείο και μιλούσαν για πολιτική, και στη συνέχεια λογομάχησαν για μια διαφορά τρίτων προσώπων για ένα τοιχίο, όταν αίφνης, σηκώθηκε από το τραπέζι, και βαστώντας κλειδιά χτύπησε με το χέρι στο μάτι συγχωριανό του, με αποτέλεσμα εκείνος να τραυματιστεί και να χάσει την όρασή του.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2011, στην πλατεία χωριού της Μαγνησίας. Ο δράστης, 37χρονος κάτοικος της περιοχής, κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τέσσερα έτη φυλάκιση με αναστολή, υπό τον όρο εμφάνισης κάθε τρίμηνο στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του ότι δεν κρατούσε στο χέρι του κλειδιά, ούτε ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Ο παθών, 59 ετών, κάτοικος της περιοχής, υποβλήθηκε σε τρείς χειρουργικές επεμβάσεις, δυστυχώς, όμως, δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη, και έχασε από το ένα μάτι την όρασή του.

Εξεταζόμενος στο Δικαστήριο ο 59χρονος είπε ότι ο συγχωριανός τού επιτέθηκε αιφνίδια, δίχως αφορμή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει. Αν δεν κρατούσε τα κλειδιά ο κατηγορούμενος, επισήμανε, μπορεί να μην είχε τραυματιστεί.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως τον χτύπησε με γυμνά χέρια. Υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Δεν κατάλαβε, τόνισε, πως χτυπήθηκε ο παθών, ενώ όταν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει για την υγεία του 59χρονου, εκείνος δεν του το επέτρεψε.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, τρεις κατηγορίας και ένας υπεράσπισης.

Μετά το δικαστήριο ο καταδικαστείς άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου