ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα για τροχαίο που άφησε ανάπηρο 25χρονο

καμπάνα-για-τροχαίο-που-άφησε-ανάπηρο-25-630958

Τέσσερα έτη φυλάκιση με αναστολή 5ετίας, υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο Βολιώτη για πρόσκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε σε ατύχημα που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Λεωφόρο Αθηνών. Γύρω στη 1 το μεσημέρι 25χρονος μοτοσικλετιστής έπεφτε στο οδόστρωμα και τραυματιζόταν τόσο σοβαρά ώστε να μείνει κλινήρης στο υπόλοιπο της ζωής του επειδή Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ανέκοψε αιφνίδια την πορεία του.

Συγκεκριμένα, ο 76χρονος κατηγορούταν ότι ενώ οδηγούσε Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και εξερχόταν από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ρεύμα προς Βόλο δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή και έκανε αριστερό ελιγμό, με σκοπό να μπει στο ρεύμα προς Φάρσαλα, παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική συνεχή γραμμή και ανακόπτοντας την πορεία του μοτοσικλετιστή.

Παρά το φρενάρισμα που έκανε, ο 25χρονος δυστυχώς δεν κατάφερε να αποφεύγει σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα. Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε προσέκρουσε με την πίσω δεξιά επιφάνεια του Ι. Χ.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες η μητέρα του 25χρονου και ένας δεύτερος δικυκλιστής, που ήταν μάρτυρας του τροχαίου ατυχήματος.

Ο 76χρονος, που ήταν παρών στο Δικαστήριο, απολογούμενος παραδέχτηκε ότι δεν ενήργησε σωστά, όμως τόνισε ότι και ο μοτοσικλετιστής έτρεχε, με αποτέλεσμα να μην τον δει.

Μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου