ΤΟΠΙΚΑ

Εργάτης πνίγηκε σε δεξαμενή -ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ

εργάτης-πνίγηκε-σε-δεξαμενή-θανατηφο-690076

Μερικές μόλις εβδομάδες μετά το διπλό θρήνο στον Πτελεό δεύτερο δυστύχημα σε δεξαμενή

Σοκ στις Σταγιάτες. Στις 4.30 το απόγευμα 34χρονος Αλβανός ανασύρονταν νεκρός από δεξαμενή κρασιού σε κτήμα κάτω από την Εκκλησία του χωριού στην κεντρική πλατεία.

Ακόμη δεν πρόλαβε να συνέλθει η Μαγνησία από το χαμό δύο ανθρώπων σε δεξαμενή σε ελαιουργείο στον Πτελεό στα μέσα Σεπτεμβρίου και νέο ατύχημα σε δεξαμενή στοίχισε χθες τη ζωή σε εργάτη.

Νεκρός είναι ο Μπεντζο Μπλιντάρ κάτοικος εν ζωή Νέας Ιωνίας και πατέρας ενός παιδιού. Ο άτυχος άνδρας περιποιούταν τα κτήματα 56χρονου κατοίκου Αθηνών στις Σταγιάτες και γενικά βοηθούσε στις εργασίες του σπιτιού του. Ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στους κατοίκους του χωριού λόγω της εργατικότητάς του.
Χθες το μεσημέρι επρόκειτο να καθαρίσει τη δεξαμενή. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα, ο 34χρονος μετάγγιζε το μούστο.

Ωστόσο, η μεταλλική δεξαμενή, η οποία είναι χωρητικότητας ενός τόνου και ύψους τριών μέτρων, ήταν γεμάτη με κρασί κατά τα τρία τέταρτα.

Από τις αναθυμιάσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει μέσα στη δεξαμενή. Το στόμιό της, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διάμετρο 50 εκατοστά.

Ακολούθησε πανικός και αναστάτωση. Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ήταν κρίσιμα για τη ζωή του εργάτη. 26χρονος γείτονάς του που βρισκόταν στο προαύλιο του σπιτιού του και είδε το περιστατικό έτρεξε σοκαρισμένος να βοηθήσει, ενώ κάλεσε και σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Ο νεαρός προσπάθησε να γυρίσει τη δεξαμενή, ώστε να πέσει στο έδαφος και να χυθεί από το εσωτερικό της το υγρό. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε λόγω του βάρους της. Μία κοπέλα που είδε τις απέλπιδες προσπάθειές του και αντιλήφθηκε το κακό έτρεξε να βοηθήσει.

Οι δυο τους κατάφεραν να γυρίσουν τη δεξαμενή, δυστυχώς, όμως, για τον 34χρονο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλέον αργά.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που ειδοποιήθηκε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός. Στο σημείο είχε καταφθάσει και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με διασωστική σειρά και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο με συνολικά έξι πυροσβέστες, οι οποίοι τελικώς δεν χρειάστηκε να κάνουν καμία ενέργεια, καθώς ο εργάτης είχε ανασυρθεί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιφερείας άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ ειδοποιήθηκε και ο 56χρονος ιδιοκτήτης του κτήματος, ο οποίος ξεκίνησε άμεσα για να ταξιδέψει.
Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας, σύμφωνα με πληροφορίες, απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Απέδωσε το θάνατο του άτυχου άνδρα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, σε πνιγμό.
Η σορός του 34χρονου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και σήμερα θα σταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Στον τόπο του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο από την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να κάνει την αυτοψία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου