ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και ξύλο σε πλειστηριασμό

ενταση-και-ξύλο-σε-πλειστηριασμό-695408

Ματαιώθηκε τελικά ο πλειστηριασμός – Ξανά σε κλοιό και με μεγαλύτερη συμμετοχή η διαδικασία

Συνεχίστηκαν και χθες και με μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών, οι διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς που διεξάγονται σε αίθουσα που παραχωρεί το Ειρηνοδικείο Βόλου, κάθε Τετάρτη, στο ισόγειο των Δικαστηρίων.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Μέλη της Κίνησης Πολιτών Μαγνησίας Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις και του ΕΠΑΜ απαιτούσαν από συμβολαιογράφο που εκτελούσε πρόγραμμα να σταματήσει κάθε διαδικασία και να αναβληθεί ο πλειστηριασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σφυρί βγήκε βιοτεχνικό κτίριο για οφειλές ύψους 220.000 ευρώ, μετά από εντολή Τράπεζας.

Ο οφειλέτης είχε λάβει το δάνειο, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2007 και είχε υποθηκεύσει την επαγγελματική του στέγη.

Ομως, φαίνεται πως η επένδυσή του σκόνταψε στην οικονομική κρίση και βγήκε εκτός προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα τα χρέη να διογκωθούν και να καθίσταται αδύνατη η καταβολή των υποχρεώσεων.

Ο ίδιος επέλεξε να μην είναι «παρών» στη διαδικασία, καθώς δεν παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όπου γινόταν ο πλειστηριασμός.

Η διαδικασία εν μέσω αντιδράσεων ξεκίνησε να υλοποιείται γύρω στις 4 το απόγευμα και συμβολαιογράφος και κήρυκας ανέμεναν, όπως προβλέπεται, να παρουσιαστεί ενδιαφέρον μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Ολη αυτήν την ώρα τα μέλη της Κίνησης Πολιτών φώναζαν συνθήματα κατά των Τραπεζών, αλλά και των διεκπεραιωτών του πλειστηριασμού, χτυπούσαν τις καρέκλες στο πάτωμα, ώστε να μην ακούγεται η ανάγνωση του προγράμματος, απαιτούσαν να σταματήσει η εκποίηση, ενώ ανάρτησαν και πανό μέσα στην αίθουσα.

Τελικά ενδιαφερόμενος για το προς εκποίηση ακίνητο δεν παρουσιάστηκε και ο πλειστηριασμός σύμφωνα με πληροφορίες ματαιώθηκε, αφού δεν υπήρξε υπερθεματιστής.

Να επισημανθεί ότι παρόντες στην αίθουσα ήταν ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Μπαρ Εστίασης Γ., Γρηγορίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Χαυτούρας και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, όπως ο πρώην βουλευτής Κ. Δελημήτρος.

Σύγκρουση πολιτών – ΜΑΤ σε πλειστηριασμό ακινήτου

Nέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε πολίτες και ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Εξοργισμένοι πολίτες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτου. Εκεί όμως τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστήριξε πως με απόφαση του εισαγγελέα απαγορεύθηκε η είσοδος των πολιτών στο κτίριο. Ωστόσο η αντίδραση των πολιτών ήταν άμεση και δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα. Μπουνιές κλοτσιές, μπουκάλια ακόμα και κράνη μηχανής προσγειώνονταν πάνω στις ασπίδες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το thestival.gr ένας άνδρας συνελήφθη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των πλειστηριασμών. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε στους άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου