ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα για θανατηφόρο στην Αθηνών με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες

καμπάνα-για-θανατηφόρο-στην-αθηνών-με-707618

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο υπαίτιος οδηγός

Αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το φρικτό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που συνέβη ανήμερα του Πάσχα του 2012 στη λεωφόρο Αθηνών με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες.

Ο 27χρονος σήμερα οδηγός του αυτοκινήτου που υπό την επήρεια μέθης προκάλεσε το δυστύχημα, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη κατά συρροή και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός. Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν συνολικά τέσσερα συνολικά αυτοκίνητα μαζί με το δικό του και είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 51χρονης Βολιώτισσας και τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Συγκεκριμένα οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αθηνών με κατεύθυνση προς Φάρσαλα γύρω στις 6.50 το απόγευμα πάτησε τη συνεχή διαχωριστή γραμμή και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί διαδοχικά με τρία οχήματα, ενώ εκείνα κινούνταν κανονικά στο ρεύμα τους.

Αρχικώς βρήκε στον καθρέφτη αυτοκινήτου, στη συνέχεια συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δεύτερο αυτοκίνητο και κατόπιν με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Η σύγκρουση με το δεύτερο όχημα φαίνεται ότι ήταν η πιο σφοδρή. Ο 57χρονος οδηγός του τραυματίστηκε όπως και η 51χρονη σύζυγός του και η 82χρονη πεθερά του.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Βόλου η 51χρονη γυναίκα δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε από ρήξη ήπατος και εσωτερική αιμορραγία σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τραυματισμένος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και ο οδηγός της μοτοσικλέτας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα έφεσης στον καταδικασθέντα υπό την προϋπόθεση ότι θα του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για ένα χρόνο και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του για έξι μήνες.

Ο καταδικαστείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου