ΑΛΜΥΡΟΣ

Πικρία από τον Δημ. Εσερίδη για τις αναφορές στην Ευξεινούπολη

πικρία-από-τον-δημ-εσερίδη-για-τις-αναφ-711146

Ερωτήματα από το δήμαρχο Αλμυρού

Πικρία, προβληματισμό και ερωτήματα «σχημάτισαν» στη δημοτική αρχή Αλμυρού οι αναφορές στην Ευξεινούπολη μέσα στο κλίμα αντιπαράθεσης των προηγούμενων ημερών για έργα προς χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, διερωτήθηκε για το ποιες είναι τελικά οι αρμοδιότητες και το πώς πρέπει να κινηθεί ο δήμαρχος ενός μικρού ΟΤΑ για τα έργα. «Χρειάζεται, να πιστεύει ότι αυτά πρέπει να γίνονται στις πρωτεύουσες των Νομών;

Κάποιοι θεωρούν, θέλουν, πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και οι μητροπόλεις των νομών. Κάνουν σίγουρα λάθος. Την αυτοτέλειά τους για την πρόοδο και την ανάπτυξη την επιζητούν και οι άλλοι δήμοι της περιφέρειας, όπου τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα και για να τα αντιμετωπίσουν κουράζονται, κοπιάζουν, τρέχουν», ανέφερε.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να καταλύσουμε τους κανόνες της Δημοκρατίας και να διαχειρίζονται τα έργα όπως θέλουν εκείνοι, είναι γελασμένοι. Οι δομές της Δημοκρατίας και οι κανόνες της είναι αυτοί που διέπουν τη σωστή διαχείριση του κράτους.

Και βέβαια θα πρέπει κάποιοι να νομίζουν ότι οι μεγάλοι δήμοι, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων έναντι των δημάρχων των μικρών πόλεων δεν υπερτερούν και δεν μειονεκτούν σε τίποτα. Ισότιμα μέλη της κοινωνίας και αιρετοί εκπρόσωποι αυτής είμαστε.

Για οποιοδήποτε έργο δεν προχωρεί και προσπαθούν να το φορτώσουν σε άλλους, είναι και σε αυτό γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι μπορούν να εφευρίσκουν θύματα ή ευνοούμενους», πρόσθεσε.

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στους δημότες ο ίδιος και όλη η δημοτική ομάδα, να κοπιάσουν και να είναι πάντα οι καλύτεροι. «Αυτή την υπόσχεση δώσαμε και θα την τηρήσουμε για άλλα τρία χρόνια. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση την υπηρετήσαμε στο παρελθόν και την υπηρετούμε και σήμερα. Οποιος δεν παίρνει έργα, ας προσπαθήσει να αναζητήσει το γιατί συνέβη αυτό και όχι γιατί τα πήρε κάποιος άλλος», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου