ΤΟΠΙΚΑ

Εταιρεία μίσθωσε το πάρκινγκ της Ογλ

εταιρεία-μίσθωσε-το-πάρκινγκ-της-ογλ-695403

Άνέλαβε τη χρήση μετά το διαγωνισμό ~ Για έλλειψη ευαισθησίας κατηγορεί το Διοικητή η δημοτική αρχή Βόλου

Βολιώτικη ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε τη χρήση του υπαίθριου πάρκινγκ επί των οδών Ογλ – Αλεξάνδρας. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε χθες στο Τμήμα Προμηθειών του Γενικού Νομαρχιακού «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα κατακυρώθηκε σε ιδιώτη και όχι στο δήμο Βόλου, που κατέθεσε προσφορά. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Κώστα Καραμπάτσα έλλειψη ευαισθησίας με το αιτιολογικό ότι «για χίλια μόλις ευρώ στέρησε το πάρκινγκ από το δήμο, που θα παραχωρούσε δωρεάν τη χρήση στους Βολιώτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση του οικοπέδου παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Βόλο, με μηνιαία μίσθωση 2.600 ευρώ. Συνολικά κατατέθηκαν τρεις προσφορές, μεταξύ των οποίων και του δήμου Βόλου, και βασικό κριτήριο αξιολόγησης ήταν το μεγαλύτερο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα.

Η διάρκεια της σύμβασης σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, είναι για τρία έτη, με δυνατότητα παράτασης κατά ένα έτος μετά από μονομερή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο λειτουργούσε υπαίθριο πάρκινγκ χωρητικότητας 30-40 αυτοκινήτων. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια, δεν χρησιμοποιούταν.

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου δεν έγινε καμία ανακοίνωση. Πάντως, η Διοίκηση έχει σε εξέλιξη σειρά διαγωνισμών με κλειστές προσφορές.

Η εκμετάλλευση του οικοπέδου εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια και φιλοσοφία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του.

Η Επιτροπή Κληροδοτημάτων του «Αχιλλοπούλειου» προχώρησε στη χαρτογράφηση των ακινήτων του Νοσοκομείου με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Η Επιτροπή αποσκοπεί στην αισθητική, πολιτιστική και κτιριακή αναβάθμιση του ΓΝΒ αλλά και -εν μέσω κρίσης- στην οικονομική ενίσχυσή του.

Ανακοίνωση Αχ. Μπέου

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει τα εξής: «Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει, οριστικά αυτή τη φορά, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου φρόντισε γι’ άλλη μια φορά να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε όσους ενδεχομένως αμφέβαλαν για τις πραγματικές του προθέσεις απέναντι στην πόλη και τους πολίτες.

Για χίλια, μόλις, ευρώ, στέρησε από το Δήμο το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας, όπου επρόκειτο να λειτουργήσει ένα πάρκινγκ 30, περίπου, θέσεων με ΔΩΡΕΑΝ χρήση για τους κατοίκους της περιοχής. Ηδη το οικόπεδο αυτό δόθηκε σε ιδιώτη, που θα το εκμεταλλευτεί επιβάλλοντας προφανώς ένα τσουχτερό αντίτιμο ως τέλος στάθμευσης.

Ο κ. Καραμπάτσας αντί να υπογράφει τέτοιου είδους συμβάσεις καλόν θα ήταν να έχει υπογράψει την παραίτησή του από τη θέση που με κομματικά κριτήρια έχει διοριστεί, αλλά και στη μία και στην άλλη περίπτωση αναγκαία θα ήταν η αίσθηση της ευαισθησίας που μάλλον στερείται. Εκτός πια και αν είναι έτοιμος να υπηρετήσει και τρίτο κομματικό αφεντικό κατά σειρά.

Δυστυχώς και για όσο διάστημα ο συγκεκριμένος κύριος παραμένει στη θέση του ο Δήμος Βόλου είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες ευαισθησίες, απαιτώντας από το Ίδρυμα να συμμορφώνεται άμεσα στις υποχρεώσεις του έναντι των υπηρεσιών που του παρέχονται. Και είναι πολλές. Ελπίζουμε ότι ο διάδοχος του θα ορισθεί σύντομα και η αναγκαία συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα αποκατασταθεί άμεσα.

ΥΓ. Ως ενθύμιο της παρουσίας του στο Βόλο τον καλούμε να πάρει μαζί και την περίφημη συρμάτινη πόρτα του οικοπέδου. Να έχει να θυμάται τα έργα και τις ημέρες του στο Βόλο…».

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου