ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για την επιλογή του Χρ. Σπίρτζη στο υπ. Υποδομών

ικανοποίηση-για-την-επιλογή-του-χρ-σπί-696104

Σε αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου προσδοκούν οι μηχανικοί

«Καλή επιλογή, σε κρίσιμη στιγμή». Αυτό τονίζει η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, για την επιλογή του προέδρου του ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, για αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η συμμετοχή του προέδρου του ΤΕΕ στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκαλεί διάχυτη ικανοποίηση στον τεχνικό κόσμο της Μαγνησίας, καθώς ένας άνθρωπος γνώστης των προβλημάτων των μηχανικών τοποθετήθηκε σε θέση – κλειδί.

Σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές για το επάγγελμα των μηχανικών, καθώς ο κλάδος έχει υποστεί καθίζηση λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει πολλά ανοιχτά θέματα, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο ως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ένας επιστήμονας που προέρχεται καθαρά από τους μηχανικούς.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα είπε ότι «γνωρίζει τα θέματα των υποδομών, των μεταφορών και των δικτύων, ενώ η εμπειρία του στο ΤΕΕ προσφέρει άνεση στη διαχείρισή τους».

Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Σπίρτζης θα φροντίσει να δώσει στους μηχανικούς τη χαμένη από την κρίση αίγλη του επαγγέλματός τους.

«Πιστεύω ότι θα είναι διεκδικητικός στα έργα και θα διορθώσει στρεβλώσεις που έχουν πλήξει τους μηχανικούς» τόνισε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο τεχνικός κόσμος αναμένει από τον αναπληρωτή υπουργό να δουλέψει προς την κατεύθυνση των αναπτυξιακών έργων.

«Να συμμετέχει ενεργά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή του ΣΕΣ και για τις τρεις ενότητες που έχει στο υπουργείο, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα» είπε.

Η ίδια επανέλαβε ότι είναι σημαντικό που ο πρόεδρος του ΤΕΕ βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα. «Ξέρει πολύ καλά τα επαγγελματικά θέματα των μηχανικών, καθώς και τα προβλήματα του ασφαλιστικού και πιστεύουμε ότι θα δώσει συνολικά τη μάχη υπέρ των μηχανικών» συμπλήρωσε.

Ανεργία, υποαπασχόληση και ασφαλιστικό πλήττουν τους μηχανικούς. Η κ. Καπούλα σημειώνει ότι «οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και χρειάζονται ενίσχυση».

Να σημειωθεί ότι στο κεντρικό ΤΕΕ έχουν ήδη δρομολογηθεί εκλογές για την αντικατάσταση του κ. Σπίρτζη, καθώς λόγω της συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα, παραιτήθηκε από πρόεδρος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου