ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών

απάντηση-στον-πρόεδρο-της-τοπικής-κοι-751229

Του Ευάγγελου Νασιόπουλου, αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου

Αγαπητέ κ. πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών, καλημέρα.

Η καλοκαιρινή περίοδος τείνει προς τη λήξη της, η οποία από τους επαγγελματίες της περιοχής θεωρείται, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν μία σχετικά καλή χρονιά. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τα Καλά Νερά και φέτος το καλοκαίρι, ένας τουριστικός προορισμός όπου αποτελεί την «ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ», τουριστικώς για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Η Δημοτική αρχή συνεπής στις υποχρεώσεις της ανταποκρίθηκε πλήρως, καταρχήν στη λειτουργία της καθημερινότητας και αναφέρω αναλυτικά:

α) Καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων 7 ημέρες την εβδομάδα.

β) Μόνιμο άτομο για καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

γ) Πλήρης επάρκεια και ποιότητα νερού χωρίς ούτε μία διακοπή του δικτύου.

δ) Συστηματικά ανά 15ήμερο αλλαγές λαμπτήρων στο δίκτυο φωτισμού.

ε) Συνεχή καθαρισμό μπαζών, κλαριών, κ.λπ. από διάσπαρτα σημεία.

Όσον αφορά τους ναυαγοσώστες παρόλη την ενημέρωση που σας έχω κάνει θα υπενθυμίσω ότι ο νόμος για τον αιγιαλό άλλαξε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο τον Μάιο, και όλοι οι Δήμοι στην επικράτεια μαζί και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχαν όσοι συμμετείχαν κάνει ήδη τους διαγωνισμούς, και ήταν έτοιμοι για εγκατάσταση των ναυαγοσωστών. Εκ της διαδικασίας οι αλλαγές στο νόμο και η χρονοτριβή όπου χρειάζεται για καινούριες δημοπρασίες, ενστάσεις και εγκριτικές, είχαν ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση των ναυαγοσωστών αρχές Αυγούστου, παρόλο που η διαμαρτυρία των Δήμων, ΠΕΘ, ΚΕΠΕ, για να ακουστεί το αίτημά μας, ο νέος νόμος να έχει ισχύ από τη νέα χρονιά δεν εισακούστηκε.

Όσα δε αναφέρεται για τα οικονομικά των Δήμων, μάλλον δεν αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει 10 εκατομμύρια ευρώ, χρέος σε 10.000 κατοίκους, όπου ο δημότης κάθε μέρα όπως πληρώνει το κάθε ευρώ στο Δήμο, δυστυχώς δεν πάει για τις ανάγκες του, αλλά για την αποπληρωμή του χρέους. Φυσικά το κράτος χρηματοδοτεί ένα σημαντικό όγκο των πληρωμών αυτών αλλά τα υπόλοιπα πληρώνονται από τις τσέπες των δημοτών. Το χρέος δυστυχώς δεν έχει σταματήσει ανεξάρτητα από τις μυθολογίες ως, λεφτά υπάρχουν, πάμπολλες δικαστικές εκκρεμότητες έρχονται σωρηδόν στο Δήμο από την διαχείριση των «Καλών» διαχειριστών των προηγούμενων ετών.

Παρακαλώ με τους «Καλούς» διαχειριστές βάλτε μέσα και το 1.500.000 εκατομμύριο όπου κλάπηκε από τον Δήμο Αφετών και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και για να μιλάμε αντικειμενικά και όχι με οπτασίες να συνυπολογίσουμε και την μείωση στα έσοδα των Ο.Τ.Α σε επίπεδο 65% από την εποχή των παχιών αγελάδων, την εποχή της ρεμούλας και αρπαγής.

Απλά για να δούμε τι έγινε αυτά τα χρόνια στα Καλά Νερά της τόσο κακής Δημοτικής αρχής, ήτοι:

α) Καινούριο Δημοτικό Σχολείο

β) Ενταξη στο ΕΣΠΑ του δικτύου όμβριων υδάτων και βιολογικός καθαρισμός.

γ) Ασφαλτόστρωση προς Ροδιά και σχολείο.

δ) Διάνοιξη δρόμου προς Ταπεινού.

ε) Κατασκευή λιθόστρωτου μεταξύ παραλίας και πρώτου παράλληλου δρόμου.

ζ) Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Καλών Νερών (τείνει προς περαίωση).

η) Πολλά μικρότερα έργα προς την εξυπηρέτηση των πολιτών, έργα αξίας δέκα(10) εκατομμυρίων ευρώ.

Τα λεγόμενά σας για τη χειρότερη Δημοτική αρχή μάλλον παραβλέπουν τα ορθώς δρώμενα, αντικρούονται από την πραγματικότητα, εξυπηρετούν ανυπαρξία, μικροσυμφέροντα και επιδιώξεις με την διαφορά ότι οι πολίτες των Καλών Νερών βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται την πραγματική κατάσταση.

Η δημοτική αρχή με ήθος και εργατικότητα με υπηρέτες τους αιρετούς προς τους πολίτες, χωρίς να φορούν δαχτυλίδια διαδοχής αλλά σαν στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πολέμου, δίνει καθημερινά αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Θα κριθούμε στο τέλος της πενταετίας από τους πολίτες, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αφήσουμε τον τόπο να γυρίσει πίσω. Τα διλλήματα των πολιτών είναι φανερότατα.

Θέλουμε τίμιους εκπροσώπους ή ανέντιμους, ικανούς ή ανίκανους, αιρετούς με σχέδιο, όραμα αποτελεσματικότητα ή αιρετούς να ξυπνούν από λήθαργο όταν θυμούνται τις εκλογές για προσωπικά οφέλη.

Εν κατακλείδι φίλε Κώστα οι εποχές όπου οι πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου αντικρουόταν σε στρατόπεδα πράσινα, μπλε, κόκκινα και ό,τι κομματικές αποχρώσεις υπάρχουν, τελείωσαν.

Οι δημότες ψηφίζουν ακομμάτιστες δημοτικές αρχές όπου δεν εκλέγονται για την εξυπηρέτηση των δικών μας, αλλά για το σύνολο των δημοτών. Δημοτικές αρχές όπως η τωρινή.

ΥΓ.: Παραγγείλαμε για τις υπαλλήλους χάπια αποφυγής εγκυμοσύνης. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου