ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανατροπή στην Ελληνική οικογένεια

ανατροπή-στην-ελληνική-οικογένεια-16864

Του Μίλτου Σπανού*

Πρόλογος: Η πράξη της υιοθεσίας και της αναδόχου οικογένειας είναι κάτι το ιερό, κάτι το ανώτερο. Σώζει ζωές, αναδεικνύει ανθρώπους, απαλύνει ψυχές.

Εισαγωγή: Σύμφωνα με τους σύγχρονους σεξολόγους η ομοφυλοφιλία είναι μια μορφή εκτροπής της φύσης (συνηθισμένο φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο). Δεν υπάρχει οργανική ή ορμονική διαταραχή, απλώς το συναίσθημα της ψυχής των ομοφύλων προσφεύγει στο ίδιο τους το φύλο και γίνονται ζευγάρι. Είναι μια διαταραχή του συναισθήματος (καμία σχέση με τις περιπτώσεις διαστροφής). Απαντάται σε ποσοστό 5% περίπου, στη δική μας κοινωνία, όπως οι ειδικοί αναφέρουν. Σαφώς αποτελούν μεγάλη μειονότητα στον γενικό πληθυσμό μας. Πολλές χώρες αποδέχθηκαν σωστά, κατά τη γνώμη μου, τη συμβίωση και τον γάμο αυτών των συνανθρώπων μας με βάση τη συναισθηματική τους έλξη, γιατί αυτοί οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα και απλούστατα δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται.

Αντιθέτως, οι κίναιδοι και οι ζιγκολό αποτελούν εξαίρεση, συναναστρέφονται με το ίδιο τους το φύλο, χωρίς συναίσθημα, με σκοπό να αποκτήσουν χρήματα ή άλλη εκδούλευση. Για αυτό πολλές φορές γίνονται επικίνδυνοι.

Οι «τρανσέξουαλ» και οι ερμαφρόδιτοι είναι μια άλλη κατηγορία συνανθρώπων μας, δυστυχισμένων θα έλεγα (μέχρις ότου βρουν τον πραγματικό τους εαυτό) στιγματισμένοι αδίκως από τη φύση. Νιώθουν να έχουν διαφορετικό φύλο, συνήθως, από αυτό που εμφανίζουν εξωτερικά στο σώμα τους.

Θα μπορούσε η νομοθεσία μας, εγκαίρως, να θωρακίσει αυτούς τους ανθρώπους και η κοινωνία μας να τους αποδεχθεί, προστατεύοντάς τους χειρουργικά και σε ψυχιατρικό επίπεδο, δίδοντάς τους και τις κατάλληλες ορμόνες, χωρίς καμία χρηματική δαπάνη και να τους καλύψει νομικά πολύ εύκολα.

Η ύπαρξη όλων αυτών των δεδομένων με τα τεράστια κενά (και χρονοβόρα) έδωσε έδαφος στους τυχοδιώκτες να εκμεταλλευτούν την περίσταση.

Εξηγούμαι: Ο νέος ή η νέα να επιλέγει ότι φύλο θέλει, γυναικός ή ανδρός, να γίνεται ένα μεγάλο μπέρδεμα και να ψάχνουμε στα χαρτιά και στις ταυτότητες, τι φύλο έχει ο διπλανός μας! Έτσι μπορεί κάποιος να αποφύγει να καταταγεί στο στρατό (λέγοντας ότι είναι γυναίκα). Ο στρατός όμως μας χρειάζεται τα μέγιστα, να παντρευτεί ένα άλλο άτομο του ιδίου φύλου, όπως εκείνη ή εκείνος υποστηρίζει, να υιοθετήσει ένα παιδάκι ή και ότι άλλο σκεφθεί για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία.

Κυρίως Θέμα: Περί υιοθεσίας και ανάδοχης οικογένειας.

Οι τυχοδιώκτες εκμεταλλεύονται ένα άλλο μεγάλο κενό περί προϋποθέσεων υιοθεσίας, που υπήρχε μέχρι τώρα, από ένα ζευγάρι ανδρός και γυναικός που είχε όλα τα προσόντα. Ήταν δύσκολη ενέργεια και κυρίως χρονοβόρα για να υιοθετηθεί ένα παιδί. Στο ιατρείο μου, σαν παιδίατρος, διαπίστωνα τον διακαή πόθο, κυρίως της γυναίκας, να υιοθετήσει ένα μωρό, να νιώσει τη μητρότητα και σίγουρα να γίνει μια αξιολάτρευτη μάνα. Δυστυχώς, πολλές φορές, ο χρόνος περνούσε άσκοπα, η νιότη του ζευγαριού τους προσπερνούσε και υπήρχαν περιπτώσεις περίπλοκης σε εμπόριο βρεφών η καταφυγή λύσεως στο εξωτερικό.

Επίσης, έχουμε κενό στην ίδια μας την κοινωνία. Πολλοί νέοι παντρεύονται τελείως, ανέμελα, χωρίς να διανοηθούν ότι έχουν υποχρεώσεις, όταν δημιουργήσουν οικογένεια. Οι γονείς χωρίς παιδιά δεν έχουν πρόβλημα, ο γάμος, όμως με την ύπαρξη παιδιών, δεν είναι πλάκα! Οι απόγονοι θέλουν αγάπη, φροντίδα, παράδειγμα προς μίμηση. Έχουμε πολλά διαζύγια. Πολλοί γονείς ισορροπούν παρά τον χωρισμό τους και φροντίζουν τα παιδάκια τους (ειδικά στις μικρές ηλικίες!). Υπάρχει, όμως, η αδιαφορία, η εκμετάλλευση των νέων, η βαρβαρότητα. Βεβαίως, το φαινόμενο αυτό, φαίνεται πλασματικά μεγαλύτερο, λόγω της έλευσης των προσφύγων, των λαθρομεταναστών, των διάφορων ξένων υπηκόων, με διαφορετική τελείως κουλτούρα από τη δική μας. Επίσης, τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, συνήθως άθελά τους, επαυξάνουν πλασματικά τον αριθμό αυτών των κρουσμάτων της βαρβαρότητας των νέων, λόγω της αμεσότητας της είδησης σε όλον τον πλανήτη. (Παλαιά, τα επαίσχυντα αυτά γεγονότα, δεν τα ήξερε κανείς, όμως υπήρχαν). Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία στηρίζει ακόμη την οικογένεια. Όπως ο σοφός λέγει: Τα χρήματα μπορεί να χαθούν, μπορεί να μην αναπαραχθούν, να κλαπούν, αλλά η κοινωνικότητα του ανθρώπου είναι μια και μοναδική! Η οικογένεια, οι συγγενείς (πρώτου, δευτέρου, τρίτου βαθμού), οι κουμπάροι, οι πιστοί φίλοι, οι καλοί γείτονες στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλον, ειδικοί στους δύσκολους καιρούς της πατρίδος μας (Κατοχή- λοιμοί- αρρώστιες- η σημερινή κατάσταση). Οι τυχοδιώκτες εκμεταλλεύτηκαν πάλι αυτό το κενός της κοινωνίας μας λόγω των διαζυγίων και της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας (αποτέλεσμα της οικονομικής μας καταρράκωσης) για να νομοθετήσουν περίεργα.

Τέλος, η εκκλησία μας, στο σύνολό της στέκεται σθεναρά αντίθετα στην υιοθεσία ή την ανάδοχο οικογένεια μεταξύ των ομόφυλων.

Ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο. Η ανατροπή στην ελληνική οικογένεια έρχεται! Τι πρότυπο γλυκιάς μάνας και σωστού πατέρα θα έχει το υιοθετημένο ή ανάδοχο παιδί από ένα ζεύγος ομοφύλων; Τα κανονικά ζευγάρια (άνδρας και γυναίκα) αντιμετωπίζουν πολλές φορές προβλήματα από τα υιοθετημένα τους παιδιά. Χρειάζεται ειδική μεθοδολογία και ειδικό ερωτηματολόγιο που πρέπει να απαντηθεί από τους θετούς γονείς (και στον κατάλληλο χρόνο) κατόπιν συστάσεων και συμβουλών από ειδικούς ψυχολόγους και παιδιάτρους, που είναι κοντά στην οικογένεια! Φανταστείτε, τώρα, τι θα γίνει με τη νέα κατάσταση περί υιοθεσίας ή αναδοχής. Κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά της αναδόχου αυτής περίεργης περίπτωσης οικογένειας ομοφύλων. Τη θεωρώ περίεργη περίπτωση, γιατί αντιβαίνει τη φύση, καταργείται η γέννα, ο θηλασμός, η συνάφεια μεταξύ μητρός και τέκνου της. Το παιδί αυτής της δακτυλοδεικτούμενης οικογένειας (με τα σημερινά δεδομένα), όπως η κοινωνία μας, πολλές φορές είναι σκληρή και αφήνει τραύματα στους ανθρώπους θα αγαπήσει τον γύρω του κόσμο; Θα αγαπήσει τους γονείς του; Μήπως θα μισήσει το γυναικείο πρότυπο; Μήπως θα μισήσει το ανδρικό πρότυπο; Μήπως αποκτήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα, εξωγήινα, θα έλεγα;

Η μεγάλη μειονότητα δεν μπορεί να υπερκεράσει την πλειονότητα. Ο άνδρας και η γυναίκα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον και μετά από εννέα μήνες, το θήλυ γεννά το μωρό τους! Θέλουμε γέννες, θέλουμε παιδιά! (Μεγάλο το δημογραφικό πρόβλημα). Χωρίς προβληματισμούς, θέλουμε το κράτος να υποστηρίζει την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια ουσιαστικά και συστηματικά! Άλλο ένα κενό που εκμεταλλεύονται οι τυχοδιώκτες. Μήπως υπάρχει ξένος δάκτυλος που θέλει να καταστρέψει την πατρίδα μας, αφού δεν θα υπάρχει καινούργια νεολαία; Μήπως οι κυβερνώντες θέλουν ψήφους από την προαναφερθείσα μειονότητα; Μήπως οι κάτω του μετρίου αναστήματος, ηγήτορες θέλουν να αποδείξουν την αξιοσύνη τους με διάτρητα νομοσχέδια;

Ο έρωτας υπάρχει και θα υπάρχει! Χωρίς τον έρωτα ανάμεσα σε έναν γνήσιο γενναίο άνδρα και μια γλυκιά γυναικεία ύπαρξη, ο κόσμος δεν έχει μέλλον. Τα παιδιά από ερωτευμένα ζευγάρια είναι σχεδόν πάντα αξιοζήλευτα.

Πολλά τέτοια «ζευγάρια» παρουσιάστηκαν στη μηχανή του χρόνου ως αθάνατα δημιουργήματα – αριστουργήματα: Ο Αδάμ κι η Εύα (Α΄ κεφάλαιο Γέννεσις – Παλαιά Διαθήκη). Ο Ρωμαίος και η Ιουλίεττα (Θεατρικό δράμα Σαίξπηρ) Ο Τριστάνος και η Ιζόλδη (μεσαιωνικός μύθος – μουσική εκτέλεση Ρ. Βάγκνερ). Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη (μυθική παράδοση). Ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα (Κρητικός Μύθος- ποίηση Β. Κορνάρου). κ α.

Τυχοδιώκτες αποκαλούμε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για τη δικής τους καλοτυχία και δεν δίνουν δεκάρα για την τύχη των άλλων συμπολιτών τους.

Υ.Γ. Η μητέρα του γράφοντος, Βασιλική Σπανού – Βογιατζοπούλου, προσφυγόπουλο από τη Σμύρνη το 1922, υιοθετήθηκε από το ζεύγος Βογιατζοπόυλου (Αιγυπτιώτες – Πηλιορείτες). Ήταν ένα κοριτσάκι, μόλις 2 ετών, χωρίς γονείς (σφαγιάστηκαν στη Σμύρνη) αγκαλιά σε μια ξένη παραμάνα, που βρήκαν καταφύγιο στο Βόλο. Μεγάλωσε δυναμικά και κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ Ελλάδος στο δρόμο τότε, 80μ. μετ’ εμποδίων το 1938 και το 1939. (Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου)

  • Ο Μιλτιάδης Σπανός, 69 ετών, είναι οικογενειάρχης με δύο παιδιά, συνταξιούχος παιδίατρος, ιατρός – ελεγκτής ΔΕΗ Κεντρικής Ελλάδος, σύμβουλος παιδικών σταθμών, έφεδρος λοχαγός υγειονομικού (29 μήνες θητεία).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου