ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Είσοδοι, είσοδοι…

είσοδοι-είσοδοι-225444

Χθες είχαμε στην εκκλησία μας τα εισόδια της Θεοτόκου. Η Παναγιά μας μπήκε στο Ναό του Θεού στα τρία της χρόνια, υπηρέτησε αρκετά και, από κει και πέρα, έφτασε να γίνει Θεομήτωρ.

Εμείς εδώ, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, πολύ θα ήθελα να έχουμε τα δικά μας… εισόδια, να μακαρίσουμε η χώρα μας να βρει την είσοδο που οδηγεί στην… έξοδο από κάθε επιτήρηση, να μη δοκιμασθεί άλλο ο λαός μας, αρκετά μας τσαλάκωσαν, μπουχτίσαμε από απαξίωση, φόρους και περικοπές μισθών και συντάξεων, μπας και ανατείλουν ευχάριστα γεγονότα.

Εισόδους αρκετές έχει ο νομός μας, ευχής έργον όλες αυτές να είναι δρόμοι ανοιχτοί για επισκέπτες, τουρίστες και επενδυτές. Τους περιμένουμε με ανυψωμένες κεραίες φιλοξενίας και πλατείς ορίζοντες, με υποδοχή «σαλονάτη». Τα έχουμε όλα, χιονοδρομικό, καταγάλανα νερά, φύση, βουνό, περιβάλλον. Τώρα μάλιστα με τα «δόντια» στις Αλυκές φωτισμένα, κατάλευκα, διαθέτουμε φως ιλαρόν και λευκές νύχτες. Μην ξεχνάμε τα άσπρα δόντια χαρίζουν φωτεινό χαμόγελο. Το διαθέτουμε και τους το χαρίζουμε!!! (Συγγνώμην, όσον αφορά τα μπλε φωτάκια, αυτά τα κρατάμε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις!!!)

ΕΙΣΟΔΟ, αυτοευχόμεθα, στη νέα χρονιά, χωρίς ΕΝΦΙΑ, κρατήσεις, χαμηλές συντάξεις, επιτήρηση και κηδεμονία, να ανακουφιστεί ο ψυχισμός μας. Αν λείψει και ο Πουλάκης με τον Καρανίκα, δεν θα είχαμε αντίρρηση για την απουσία τους! Τον Τσακαλώτο τον θέλω, είναι… τσακάλι της οικονομίας μας, αμύνεται (όσο γίνεται βέβαια) στις αρπακτικές διαθέσεις των Ευρωπαίων. Τρέχει ο άνθρωπος, έγινε… σαρανταποδαρούσα. Τρέξε υπουργέ μου να «προκάνουμε» όπως έλεγε, θυμοσοφικά, ο Φλωράκης. Μήπως έχουμε και κανέναν καλύτερο; Μάγκες στα οικονομικά δεν υπάρχουν σήμερα.

Το παλιό τραγούδι έλεγε «δυο πόρτες έχει η ζωή…». Δεν είναι έτσι ακριβώς, έχει πολλές πόρτες – εισόδους, αρκεί να ξέρουμε πότε τις ανοίγουμε (εξέλιξη) και πότε τις κλείνουμε (οπισθοδρόμηση). Εμείς οι ίδιοι πρέπει να γίνουμε… τροχονόμοι στη ζωή μας μήπως και προκόψουμε, μη τα περιμένουμε όλα από τις ηγεσίες μας.

ΕΙΣΡΟΗ κεφαλαίων από την Κούβα, να μην πάει χαμένο το ταξίδι του Αλέξη στην Αβάνα, να έλθουν επενδύσεις. Εδώ φτιάχναμε κούτες και κούτες τσιγάρα του Ματσάγγου θα …κωλώσουμε στο να περιτυλίξουμε τα πούρα; Οι μελλοντικές του επισκέψεις στο εξωτερικό να είναι καρποφόρες, μήπως μας κατεβάσει τη φορολογία και τίποτα ασφαλιστικές εισφορές.

ΕΙΣΕΛΕΥΣΗ στην ανώτερη κατηγορία των ποδοσφαιρικών μας ομάδων. Οι επικεφαλής και οι παράγοντες να είναι ικανοποιημένοι από την ανέλιξη και νικηφόρα πορεία τους. Στα γήπεδα θέλουμε των φιλάθλων εισόδια και όχι επεισόδια. Αν δούμε τον Μπέο να καπνίζει πούρο, μην παραξενευτούμε, μπορεί και να το δικαιούται…

ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις πανεπιστημιακές και μη σχολές περισσότερων υποψηφίων μας. Τώρα αν συγκεντρώσουν μερικοί χαμηλή βαθμολογία… δεν πειράζει, θα προκόψουν κι αυτοί!!! Και, για να έχουμε επιτυχίες, ας φροντίσει ο Γαβρόγλου να γεμίσει τις αίθουσες διδασκαλίας στα τρία νησιά μας με μόνιμο προσωπικό και όχι με… παρείσακτους, τουτέστιν με αποσπάσεις. Δεν λέγονται Σποράδες για να γίνονται… σποραδικοί διορισμοί!

ΕΙΣΟΔΟ στο νοσοκομείο περισσότερων ιατρικών μηχανημάτων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δραμητινέ τρέξε, δραστηριοποιήσου, θα βάλεις τη μεγαλύτερη σφραγίδα στη σταδιοδρομία σου εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αν μάλιστα συνδυασθεί με το αυτονόητο, δηλαδή λιγότερη είσοδο πασχόντων (αυτό βέβαια δεν είναι θέμα δικό σου, αλλά δικό μας, έχει σχέση με το DNA μας).

ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟ στις κτηματαγορές, οι μεσίτες περιμένουν, από την αναδουλειά… αράχνιασαν τα γραφεία τους, έχουν καιρό να μεσολαβήσουν σε αγοραπωλησίες. Κοντά σ’ αυτούς θα δουλέψουν και οι συμβολαιογράφοι, μπας και διενεργήσουν κανένα πλειστηριασμό χωρίς διαμαρτυρίες.

ΕΙΣΔΟΧΗ περισσότερων ανέργων σε θέσεις εργασίας, να χαμηλώσει λίγο ο κατάλογος απ’ αυτούς. Οσο για τους συνταξιούχους, να πάρουν τα πάνω τους οι συντάξεις. Αλέξη βάλε κάτι παραπάνω χρήματα, να πάρουμε κι εμείς οι παππούδες χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στα εγγονάκια μας.

ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ της χώρας μας στην ανάπτυξη τώρα, χωρίς τον Κυριάκο. Φαντάζεσθε αν κυβερνώντας συμβεί να έχει την «γκίνια» του πατέρα του και απέναντί του να βρίσκεται ο Φίλης με την παρέα του; Φίλε μου περίμενε λίγο, θα έλθει και η δική σου σειρά να κυβερνήσεις. Οσο για τη Φώφη δεν τη φοβάμαι, τη βλέπω να συμμαχεί μαζί σου…

ΕΙΣΟΔΟ περισσότερων αρχιμανδριτών, ως Μητροπολιτών, στην Ιεραρχία, να μην «κόβεται» κανένας από τους δικούς μας. Δέσποτα δημιούργησε προσκείμενους, θα τους χρειαστείς όταν θα φύγει ο Ιερώνυμος.

ΕΙΣΟΔΟ και των τριών συνδυασμών στο Επιμελητήριο και, μεταξύ των, ας επικρατήσει ο καλύτερος. Τα συμφέρονται του κλάδου υπαγορεύουν σύμπνοια, ομόνοια, κοινή δράση. Είναι τόσα τα προβλήματα του εμπορίου, που μόνο με ενιαία αντίληψη μπορούν να αντιμετωπισθούν και όχι με αντιπαραθέσεις. Στις 12 Δεκεμβρίου, του Αγίου Σπυρίδωνος, …συσπειρωμένοι, ενωμένοι να συνεργαστούν για τα θέματά τους. Εν τη ενώσει η ισχύς, Αριστοτέλη, Τρύφωνα και Σπύρο.

ΝΑ ΜΠΕΙ ο χειμώνας με αλκυονίδες μέρες. Μακάρι να κάνουν την εμφάνισή τους τρεις και τέσσερις φορές. Τακούδη (άσε τον Καντερέ, εσένα θέλουμε) να έχεις… θερμές προβλέψεις για όλους τους μήνες. Δεν υπάρχουν ευρώ ούτε για πετρέλαιο, ούτε για αέριο. Με τις ξυλόσομπες πάλι, θα μας κατηγορούν οι οικολόγοι ότι μολύνουμε την ατμόσφαιρα, αλλά τι να γίνει…

ΕΙΣΟΔΟ περισσότερων επιχειρήσεων σε καθεστώς οικονομικής άνθησης και ευημερίας, γιατί όχι και στο χρηματιστήριο; Υπήρξαμε βιομηχανική πόλη, γιατί να μη γυρίσουμε στις τότε καλές μέρες; Βουλευτές μας κάντε κάτι για να σας θυμόμαστε και, γιατί όχι, να σας ψηφίζουμε…

ΕΙΣΟΔΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των επιχειρήσεων που πήγαν στα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας και χρήματα. Αλέξη φρόντισε και γι’ αυτές, μην ανησυχείς, δεν θα σε παρεξηγήσει ο πρόσφατος φίλος σου ο Τραμπ. Οικοδόμησε – χτίσε το τρίπτυχο Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία, συμμαχία….

ΕΙΣΟΔΟ στο λιμάνι περισσότερων κρουαζιερόπλοιων. Τουρίστες θα φέρουν με πολύχρωμες ενδυμασίες και φουσκωμένα πορτοφόλια. Ικανοποίησή μας είναι να βλέπουμε με πλατύ χαμόγελο τους Σταυριδόπουλο, Ζαφείρη, Λεβέντη και Γρηγορίου. Μήπως με όλες αυτές τις εισόδους έλθουν, όπως έλεγε ο Αντρέας, «καλύτερες μέρες». Απαντώ. Αμήν και πότε!

– Ας ευχηθούμε, όπως έχει η εκκλησία τα «θυρανοίξια», να ανοίγουν οι πόρτες των εμπόρων από την είσοδο πελατών, να αγοράζουν την πραμάτεια τους και να μη περιμένουν την… είσοδο των εκπτώσεων.

– Για τους εαυτούς μας, να ευχηθούμε είσοδο στον επικείμενο χειμώνα με φθηνότερο πετρέλαιο και περισσότερα χιόνια, για να έχουμε νερό το καλοκαίρι. ΔΕΥΑΜΒ είμαστε μαζί σου, ας μας χρεώνετε να πληρώνουμε περισσότερα!

………………………………………

– Τώρα θα μου πει κάποιος. Φίλε μου, μας τα είπες όλα αυτά, θα μας πεις και καμία έξοδο; Και βέβαια! Την άφησα τελευταία, για να έχω την καλύτερη ευχή. Όχι σαν την έξοδο του Μεσολογγίου με θύματα, αλλά αναίμακτη, δυνατή και ελπιδοφόρα, που να θεμελιώνει ανάταση στη ζωή μας προς τα βέλτιστα. Να υπάρξει τέτοια έξοδος που, εμείς μεν να απαγκιστρωθούμε από τα προβλήματα, να μείνουμε χωρίς πάτρωνες και να κάνουμε τη Μέρκελ να… βγει από τα ρούχα της (πάντα υπήρχαν καλλίγραμμα κορμιά θηλυκών πολιτικών)!

Εν τέλει, πολύ θα ήθελα να αναφωνήσω ΑΝΤΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να ανυψωθώ, όπως ο Απόστολος Παύλος, μέχρι εβδόμου ουρανού από αγαλλίαση…

ΟΥΤΙΣ (κανένας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου