ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Mία ουσιαστική απάντηση σε μία άστοχη επαγγελματική ανακοίνωση

mία-ουσιαστική-απάντηση-σε-μία-άστοχη-ε-305913

Του Π. Μαρκάκη,

π. Βουλευτού Μαγνησίας, υπεύθυνου της «Ελληνικής Λύσης» στη Μαγνησία

«Η προτεραιότητα στην τουριστική δραστηριότητα του λιμανιού θα δώσει δουλειές σε όλους τους συμπολίτες μας και όχι σε λίγους…».

Συνήθως δεν απαντώ σε λιβελλογραφήματα και μάλιστα όταν αυτά έχουν την εμπάθεια προσωπικών επιθέσεων εναντίων μου. Επίσης δεν έχω σκοπό να κάνω αντιπαράθεση με επαγγέλματα και εργαζομένους που αγωνιούν για την τύχη τους. Αρκετά έχουν τραβήξει από συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις πολιτικών -κι όχι από άρθρα- τους οποίους ψήφιζαν και χειροκροτούσαν μέχρι σήμερα.

Όμως δεν έχω μάθει να χαϊδεύω αυτιά και να κρύβομαι όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τα γραφόμενά μου και προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα των επεμβάσεων μου και των δημοσίων τοποθετήσεων μου.

Δυστυχώς όμως για αυτόν που συνέταξε το κείμενο-απάντηση στις επιφυλάξεις μου για την προτεραιότητα των νομοθετικών ενεργειών κα εξαγγελιών του υπουργού Κουρουμπλή, ατύχησε στην υπεράσπισή του, τουλάχιστον χρονικά, καθόσον συνέπεσε με την μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και τις ακτές της Αττικής, για την οποία υπεύθυνος είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το δεύτερο ατύχημα για τον συντάκτη του «κειμένου-απάντηση» είναι το σύνολο των αντιφάσεων που περιλαμβάνονται σ’ αυτό.

Κατ’ αρχάς ας αποφασίσει αν «υπάρχει προοπτική επαναφοράς» ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων ή αν αυτή «υπήρχε από ανέκαθεν» στο λιμάνι μας.

Απορώ γιατί δεν εξέδωσαν ανάλογες ανακοινώσεις και μάλιστα ονομαστικά -όπως έκαναν τώρα- όταν έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις μετάλλου στην περιοχή μας και έμειναν εκατοντάδες εργατοτεχνίτες στο δρόμο. Οι υπεύθυνοι αυτοί δεν έχουν ονοματεπώνυμο;

Θυμίζω ότι ήμουν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των εργοστασίων, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου…

Η δεύτερη αντίφαση της ανακοίνωσης είναι ότι ενώ ξεκίνησε χωρίς «πολιτικές σκοπιμότητες» αφιέρωσε το μισό κείμενο στην πολιτική μου διαδρομή και σε προβλέψεις για το πολιτικό μου μέλλον!

Επειδή ανησυχώ για τον εκνευρισμό τους, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι την εμπειρία μου, από τις πολλές θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μου, θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ για το καλό της πατρίδας μας και της περιοχή μας χωρίς να κρύβω την αλήθεια και χωρίς να κάνω εκπτώσεις στα πιστεύω μου, που είναι από χρόνια γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Αλλά και για να μπούμε στην ουσία, την οποία οι ίδιοι απέφυγαν, δεν δόθηκε απάντηση, γιατί πρέπει να προηγηθεί μια δραστηριότητα όπως της ναυπηγοεπισκευαστικής, που είναι συμπληρωματική, από άλλες δραστηριότητες του λιμανιού που είναι κύριες και κυρίαρχες για την ανάπτυξη μιας τουριστικής περιοχής και ύστερα να ακολουθήσει η τεχνική στήριξη;

Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει ισχυρισθεί ότι η φιλοξενία στον εσωτερικό ή εξωτερικό τουρισμό, η εστίαση και η αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής μας, οι μεταφορές ναυτιλιακές και χερσαίες και το εμπόριο θα αναπτυχθούν περισσότερο μόλις αυξηθεί πρώτα η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα. Αντίθετα το αντίστροφο, θα εξασφαλίσει σίγουρα δουλειά σε όσους ασχολούνται με το επάγγελμα του ναυπηγοεπισκευαστή.

Και για να τελειώνουμε και για να είμαστε ξεκάθαροι, εγώ ούτε στον προφορικό ούτε στον γραπτό μου λόγο χρησιμοποίησα τις εκφράσεις που μου αποδίδονται για «παράσιτα» για «ερπετά»… και «επαχθές επάγγελμα…».

Αντίθετα απευθύνθηκα στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας και στους διορισμένους εντολοδόχους τους. Γι’ αυτούς μπορεί να χρησιμοποίησα σκληρές πολιτικές εκφράσεις. Δεν περίμενα όμως ότι μια «ομάδα εργαζομένων» θα εξέδιδε ανακοίνωση αυτού του ύφους εναντίων μου για να τους υπερασπιστούν και μερικούς μάλιστα να τους επαινέσουν!

Πιο φυσικό θα φαινόταν, αν την ανακοίνωση τη συνέτασσε κάποιος από τους παραπάνω, και δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό συνέβη και σας έπεισε να την υπογράψετε εσείς…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου